LIVE TEXT Parisul, prima zi după CARNAGIUL soldat cu cel puțin 140 de MORȚI. Doi români au fost uciși în atacurile din Paris, anunță MAE. Doliu național de 3 zile în Franța

LIVE TEXT Parisul, prima zi după CARNAGIUL soldat cu cel puțin 140 de MORȚI. Doi români au fost uciși în atacurile din Paris, anunță MAE. Doliu național de 3 zile în Franța

Barbati inarmati cu arme automate si atacatori sinucigasi au ucis in Paris in restaurante, intr-o sala de concerte si pe un important stadion din paris, ucigand cel putin 140 de persoane imprastiind moarte in ceea ce persedintele Francois Hollande a numit atacuri teroriste fara precedent.


Images de la fusillade au Bataclan de lemondefr

Cel putin 87 de persoane ucise intr-o sala de concert

Un dublu atac kamikaze a tintit stadionul national de fotbal

Hollande a declarat stare de urgenta, a inchis granitele si a mobilizat armata

Nu exista inca revendicari ale masacrului, dar expertii spun ca e vorba de militanti islamisti

Desfasurarea LIVETEXT a evenimentelor de sambata 

17.53 Semnal grav ca atacurile din Paris afecteaza relocarea migrantilor intre tarile UE: Polonia nu mai vrea sa-i preia fara garantii de securitate

17.11 O aeronava de pasageri ce trebuia sa plece spre Franta, consemnata la sol in Amsterdam, dupa un mesaj de amenintare pe Twitter

16.47 Marine Le Pen: Moscheile radicale trebuie inchise, iar clericii radicali expulzati

16.31 Rusia a anuntat ca isi intareste masurile de securitate, plasand serviciile de profil in alerta de grad inalt

16.24 Parisul, pustiu dupa atentate: Turnul Eiffel, Muzeul Luvru si alte locuri turistice emblematice, inchise dupa atacuri.

15.50 300 de persoane au fost spitalizate dupa atentatele de la Paris, iar 80 reprezinta "urgente absolute".

15.50 300 de persoane au fost spitalizate dupa atentatele de la Paris, iar 80 reprezinta "urgente absolute" (AFP).

15.46 Scena emotionanta in fata Bataclan unde au murit 87 de oameni: Un barbat a venit cu un pian atasat de o motocicleta, a cantat "Imagine", si a pleca

13:59 Doi romani au fost ucisi in atacurile din Paris, anunta MAE. Ambasada Romaniei la Paris este in legatura cu familiile acestora si le va acorda asistenta consulara necesara.

13.38 Bogdan Aurescu a mers sambata la ambasada Frantei unde a condamnat aceste “acte teroriste lase si impardonabile”

13:33 O aripa a Galeriilor Lafayette din Paris a fost evacuata din cauza unui pachet suspect

13.37 Masuri de securitate sporite in jurul institutiilor franceze din Romania

13.11 Statul Islamic a revendicat sambata atentatele soldate cu 128 morti in Paris, intr-un comunicat publicat pe internet, scrie AFP.

13.02 MAE precizeaza ca un roman a fost ranit usor in atacuri, a primit ingrijiri la un spital din Paris si, in cursul diminetii, a fost externat.

12:56 Terminalul Nord al aeroportului din Gatwick a fost evacuat, scrie The Guardian

12.57 Polonia nu poate primi migranti in cadrul cotelor stabilite de UE dupa atacurile din Paris - ministru desemnat

12:22 Marele imam al moscheii Al-Azhar, prestigioasa instituie a islamului sunit, a condamnat atentatele de la Paris, calificandu-le drept "odioase"

12:10 Premierul interimar Sorin Cimpeanu: Nu avem confirmata oficial existenta unor cetateni romani pe lista victimelor

12:00 Hollande a decretat doliu national timp de trei zile

11:34 Statul Islamic a difuzat o inregistrare video nedatata in care afirma ca Franta nu va cunoaste pacea atat timp cat bombardamentele din Siria continua, transmite Reuters

11:05 Cel mai recent bilant anunta 128 de morti pe langa cei 8 jihadisti

10.44 Sorin Cimpeanu a convocat pentru sambata dimineata, de la 10,30, la Guvern, Consiliul Operativ al MAI si reprezentanti ai MAE

10.02 Vaticanul a condamnat uciderile din Paris, despre care a spus ca sunt "violente teroriste bolnave" si a cerut un raspuns decisiv pentru a opri raspandirea "urii criminale".

09.27 Seful federatiei de fotbal spune ca spectatorii nu au fost anuntati la pauza pentru a nu provoca panica

09.15 Simpatizantii Statului Islamic saluta faptul ca "Parisul arde" si sugereaza ca atentatele din Franta ar fi opera gruparii teroriste.

08.51 Membrii formatiei rock Eagles of Death Metal au scapat cu viata in urma atacului comis in sala de concerte Bataclan

08.27 Andrei Marian Mihai, jurnalist roman care lucreaza pentru France 24, a fost ranit grav in atentatul de la Paris

08.23 Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a activat, in noaptea de vineri spre sambata, celula de criza a MAE

---------------------

Un oficial din primaria parisului a spus ca patru barbati au macelarit sistematic cel putin 87 de tineri ce participau la un concert rock in sala Bataclan. Trupele anti-tero au lansat apoi un asalt asupra cladirii. Atacatorii au detonat centuri explozive. Zeci de supravietuitori socati au fost salvati.

Circa 40 de persoane au fost omorate in cinci alte atacuri in capitala Frantei, a spus oficialul citat, inclusiv in ceea ce pare un dublu atac kamikaze, in afara stadionului national, unde Hollande si ministrul de externe german erau printre spectatori la un amical al nationalei cocosului galic cu Germania.

Circa 200 de persoane au fost ranite.

Atacurile coordonate au venit in conditiile in care Franta - membru fondator al coalitiei conduse de SUA ce loveste luptatorii Statului Islamic in Siria si Irak - era in stare de alerta pentru atacuri teroriste inaintea conferintei pe tema incalzirii globale de luna aceasta.

Procurorul Parisului, Francois Molons a spus ca numarul mortilor este de cel putin 120. Purtatoarea sa de cuvant a anuntat ca opt atacatori au murit, sapte aruncandu-se in aer cu centuri explozive in diferite locatii, iar unul fiind impuscat de politie.





Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”