LIVE TEXT/PROTESTE în PLOAIE la București și Cluj/Situația din țară

LIVE TEXT/PROTESTE în PLOAIE la București și Cluj/Situația din țară

Aproape o mie de oameni protestează la această oră în București și alte două mari orașe. În București s-au strâns puțin peste o sută de curajoși care au înfruntat ploaia. Mai mulți sunt la Cluj, peste 500. Câteva zeci de persoane s-au adunat și la Timișoara.

Protestele începute miercuri imediat după ce senatul a decis să nu aprobe cererea DNA de arestare a pesedistului Dan Şova, continuă astăzi în marile oraşe ale României. Totul este organizat pe Facebook, unde au fost create evenimente având acelaşi mesaj general: imunitatea parlamentarilor să se rezume doar la declaraţiile politice.

La Cluj-Napoca şi Sibiu protestele s-au încheiat deja, însă acţiuni similare au loc în centrele oraşelor Timişoara, Constanţa, Iaşi, Bacău şi Oradea.

UPDATE/Protestele care au avut loc în Cluj s-au încheiat în jurul orei 19.20, în timp ce sibienii se pregătesc să plece spre casă. „Jos, Ponta!”, ”Vrem anticipate!”, ”Ponta, nu uita / DNA te va sălta”, ”Ponta, nu uita / După Şova vei urma!”, ”Cuib de hoţi, la DNA cu toţi!” au scandat şi românii din teritoriu.

19.25 București/Numărul manifestanților a crescut la circa 300-400 de persoane.

"Dan Sova a ramas cu imunitate! Parlamentarii continua sa isi bata joc de popor si de justitie, ignorand mesajul transmis in noiembrie de strada. E timpul sa le reamintim de ce am iesit in noiembrie" este mesajul care a anuntat mitingul din Bucuresti.

"Militam pentru mentinerea imunitatii doar pentru declaratii politice. Nu dorim folosirea ei ca paravan pentru infractori! Ne vedem vineri la ora 18 in Piata Universitatii din Bucuresti! Precum si Duminica", este mesajul postat pe pagina de Facebook "Vineri - Bucuresti - impotriva IMUNITATII parlamentare - actiune de protest".

Organizatorii au anuntat ca Dan Sova a ramas cu imunitate si ca "parlamentarii continua sa isi bata joc de popor si de justitie, ignorand mesajul transmis in noiembrie de strada. E timpul sa le reamintim de ce am iesit in noiembrie!". De asemenea, acestia precizeaza ca "daca vor fi prezenti anumiti oameni politici sau lideri de opinie, ii rugam sa precizeze faptul ca sunt acolo doar ca simpli participanti, la fel ca toata lumea".



Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...