Macovei: Câștig Președinția, nu discut despre a nu o câștiga

Macovei: Câștig Președinția, nu discut despre a nu o câștiga

Europarlamentarul Monica Macovei, candidat independent la Președinție, a declarat sâmbătă, la Timișoara, că este sigură de reușita sa în alegerile pentru Cotroceni și, de aceea, nu se gândește la vreun partid politic spre care s-ar putea îndrepta după scrutin.

"Câștig Președinția, nu discut despre a nu o câștiga. (...) Eu voi fi singurul președinte independent pe bune, pentru că restul și-au dat demisia după ce au devenit președinți", a spus Macovei, într-o conferință de presă.

Ea a adăugat că are un program electoral original și, deși unii îl consideră "excepțional", conține idei de normalitate.

"Tot ce este în programul meu este original, în sensul că nu am copiat de nicăieri și că acestea sunt idei firești și normale pentru o societate. Multă lume a spus că ele par excepționale, dar eu vreau să spun că ele sunt normalitatea, numai că în România nu avem normalitate de 25 de ani. Nu candidez pentru funcția de premier, care este numit de președinte, dar ca președinte trebuie să știi unde vrei să duci țara ta, unde vrei să ajungi peste 5 ani, peste 10 ani și trebuie să știi ce vrei în fiecare domeniu", a declarat Macovei.

Monica Macovei și-a lansat candidatura, sâmbătă, la Timișoara, în prezența a peste 100 de simpatizanți și și-a prezentat programul politic pentru Cotroceni în halele fostei fabrici de legume Fructus, organizatorii întâlnirii dorind să marcheze, astfel, faptul că privatizarea postdecembristă a dus la falimentarea brandurilor industriei românești.

Simbolic, echipa de campanie a eurodeputatei a "licitat" nume de faimă timișorene, precum Comtim (numită de stafful ei de campanie Pontim), Dermatina (numită Derma-Tita), Fructus (numită Fruc-Nus) sau Fabrica de Țigarete (numită de Chiștoace), pornind de la prețul de 2 lei bucata în jos. Aceste firme nu mai există din anii '90.

Macovei a spus că a ales Timișoara ca loc de pornire a campaniei electorale întrucât este primul oraș al libertății postdecembriste, declarându-se o susținătoare a Punctului 8 al Proclamației de la Timișoara.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...