Macovei le solicită deputaților să voteze în favoarea arestării preventive a lui Adam și Diniță

Macovei le solicită deputaților să voteze în favoarea arestării preventive a lui Adam și Diniță

Monica Macovei, candidat independent la prezidențiale, le cere deputaților să voteze pentru încuviințarea arestării preventive a lui Ioan Adam și a lui Ion Diniță, apreciind că un vot negativ ar bloca actul de justiție.

Foto: (c) ALEX MICSIK / AGERPRES FOTO

"O respingere prin vot a încuviințării arestării preventive ar avea consecințe foarte grave asupra încrederii românilor în instituția Parlamentului și ar bloca actul de justiție. De asemenea, respingerea cererilor procurorilor DNA și împiedicarea justiției să decidă în aceste cazuri penale vor duce la un raport negativ în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare și, implicit, vor împiedica decizia UE de intrare a României în spațiul Schengen", susține Macovei într-o scrisoare deschisă adresată membrilor Camerei Deputaților și remisă marți AGERPRES.

Potrivit sursei citate, Direcția Națională Anticorupție (DNA) a cerut Camerei încuviințarea arestării preventive a deputatului Ioan Adam, pentru infracțiuni de constituire a unui grup infracțional organizat și de cumpărare de influență, în timp ce deputatul Ion Diniță este acuzat de dare de mită și complicitate la abuz în serviciu.

"Deputatul Adam este cercetat în dosarul în care este urmărit penal și deputatul Viorel Hrebenciuc pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și trafic de influență în vederea retrocedării a peste 40.000 de hectare de pădure în mai multe județe din țară și care a anunțat astăzi că demisionează din Parlament. Procurorii DNA au cerut, de asemenea, încă din 10 octombrie 2014, încuviințarea arestării preventive a deputatului Ion Diniță, acuzat de dare de mită și complicitate la abuz în serviciu. Până în acest moment, Camera Deputaților nu a luat nicio decizie în acest caz", mai arată Macovei. 

AGERPRES /(AS-autor: Sorin Peneș, editor: Antonia Niță)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Uite o întrebare / Cine a luat 5 milioane de euro șpagă pentru Dragnea, la Atena?

2 Sebastian Lăzăroiu îl face muci pe Cîțu

3 Ce diferențe genetice sunt între transilvăneni, valahi, moldoveni și dobrogeni

4 Se înmulțesc fulgerele / Ramona Ursu: Incredibil acest Florin Cîțu. Mincinos, lipsit de scrupule, iresponsabil, …

5 Vești proaste pentru Cîțu! Procurorul DNA care s-a autosesizat în dosarul vaccinurilor este cel care „l-a trim…