Macovei: O privatizare corectă la Oltchim se va produce când nu va mai fi corupție

Macovei: O privatizare corectă la Oltchim se va produce când nu va mai fi corupție

Candidatul independent la alegerile prezidențiale Monica Macovei le-a declarat, miercuri, salariaților Combinatului vâlcean Oltchim că o privatizare corectă se va produce abia în momentul când nu va mai exista corupție în mediul economic.

"Atât timp cât vedem interferențe între mediul politic și cel economic avem cazurile recente Rompetrol, Lukoil și multe altele, nu putem vorbi despre o eventuală privatizare corectă la Râmnicu Vâlcea.

Abia în momentul când nu va mai fi corupție putem vorbi de o privatizare corectă cu un investitor strategic care să dorescă un mediu de afaceri onest, o predictibilitate fiscală și un mediu politic necorupt. Deci când nu va mai fi corupție, salariații vâlceni vor putea privi cu optimism viitorul combinatului vâlcean'', a afirmat Macovei.

Aceasta s-a referit la "ingerințele'' premierului Victor Ponta în actul de justiție cu privire la mediul economic. "Nu cred că mai trebuie comentat cum a abordat problema Lukoil Victor Ponta.

Oricine dorește funcția supremă în stat trebuie să înțeleagă faptul că justiția e justiție, economia este economie, iar politicul este politic. În România în acest moment există o evaziune fiscală de aproximativ 70 miliarde de euro, asta arată că ANAF-ul nu-și face treaba. Acești bani ar putea fi folosiți în sănătate, educație, cultură, pensii etc", a mai spus Macovei.

Monica Macovei a fost prezentă miercuri la Râmnicu Vâlcea, unde a avut întâlniri cu alegătorii în Piața Centrală a municipiului, în Piața Ostroveni și pe Platforma Industrială Râureni, la sediul Societății Comerciale Oltchim.

AGERPRES  


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski