Miza AMNISTIEI/Un MILIARD de euro este PREJUDICIUL estimat de DNA doar în cazul a 15 parlamentari

Miza AMNISTIEI/Un MILIARD de euro este PREJUDICIUL estimat de DNA doar în cazul a 15 parlamentari

Legea aministiei şi graţierii este o miză importantă. 15 dintre cei 580 de parlamentari apar în avizele pentru reţinere, arestare sau urmărire penală cerute de Direcţia Naţională Anticorupţie. Adunate, mitele luate şi tunurile date ajung la aproape un miliard de euro, spun procurorii. Adică alocaţia pentru 50 de milioane de copii sau bugetul Ministerului Sănătăţii pentru aprope un sfert de an. Cu aceşti bani s-ar putea construi jumătate din autostrada Comarnic – Braşov.
 
 Mircea Roşca, PNL - luare de mită

Ion Diniţă, PC - complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită

Ioan Adam, PSD - instigare la abuz în serviciu, constituire a unui grup infracțional organizat, cumpărare de influenţă

Cristian David, PNL - luare de mită, spălare de bani

Ecaterina Andronescu, PSD - abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă, spălare de bani

Daniel Chiţoiu, PLR-Tăriceanu - abuz în serviciu, constituire de grup infracţional organizat

Varujan Vosganian, PNL - subminarea economiei nationale

Laszlo Borbely, UDMR - trafic de influenţă, infracţiunea de fals în declaraţiile de avere

Victor Paul Dobre, PNL - abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată

Valerian Vreme, PDL - abuz în serviciu

Florin Popescu, PDL - luare de mită

Titi Holban, UNPR - trafic de influenţă

Ion Stan, PSD - trafic de infleunţă

Vlad Cosma, PSD - trafic de influenţă

Marius Isăilă, PSD - trafic de influenţă

Poate fi distribuţia unui film, dar sunt parlamentarii români care apar în avizele pentru reţinere, arestare sau urmărire penală cerute de Direcţia Naţională Anticorupţie. Pentru unii, proprii colegi n-au votat, pentru alţii, au respins solicitarea anchetatorilor. Un lucru este cert: sunt 15 oameni pe care românii i-au ales ca să-i reprezinte.

Ion Diniţă este unul dintre cei mai bogati parlamentari. În Braşov, dar şi în alte judeţe, are 43 de terenuri de aproape 300.000 de metri pătraţi, dar şi nouă apartamente şi cinci case. Este pasionat şi de obiecte de artă sau de bijuterii. A investit în ele aproape 100.000 de euro.

Florin Popescu, baronul puilor, are cinci terenuri, trei case, un apartament, dar şi acţiuni la două firme. A condus consiliul judeţean Dâmboviţa timp de patru ani, între 2008 şi 2012. Iar acestea sunt doar două exemple.

Cei 15 parlamentari deţin împreună aproape 400.000 de metri pătraţi de teren. Au 31 de case şi 26 de apartamente în care locuiesc, îşi petrec vacanţele sau pe care le închiriază. În bănci au 13 milioane de lei, peste jumătate de milion de euro şi 100 de mii de dolari. În declaraţiile de avere au mentionat şi opt maşini şi o motocicletă.

Dosarul Microsoft, cel al retrocedrilor ilegale, puii grill de la Dâmboviţa sau contractele ilegale pe care aceştia le-ar fi oferit preferenţial, le-au adus parlamentarilor procurorii la uşă.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Se sparge buboiul? / Oficial de top de la Kremlin: Armata rusă din Ucraina se poate afla într-o „situație dramatică până la sfârșitul verii”

2 Documente oficiale arată că mașinăria de război a Rusiei e gripată: Soldați luați cu arcanul, instrumentiști în forțele de elită, militari păcăliți

3 ULTIMA ORĂ Partizanii ucraineni au aruncat în aer sediul partidului „Rusia Unită” din Melitopol, aflat sub ocupație

4 Americanii au umblat la „cutia cu maimuțe” și le-au trimis ceva special ucrainenilor

5 VIDEO Imagini horror pe Litoral! / Toată plaja din Costinești s-a adunat să vadă un cadavru scos din mare. Mulțimea a fost îndepărtată doar cu jandarmii…