Nevasta moralistului TV Ghe. Iancu a fost condamnată la 5 ani și 4 luni. Și i-au confiscat și-o cremă!

Nevasta moralistului TV Ghe. Iancu a fost condamnată la 5 ani și 4 luni. Și i-au confiscat și-o cremă!

Mihaela Udrea, fost director al Direcţiei Politica Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din cadrul Ministerului Sănătăţii, soția fostului avocat al poporului, moralistul TV Ghe. Iancu, a fost condamnată de Tribunalul Bucureşti la cinci ani şi patru luni închisoare cu executare, pentru săvârşirea a şase infracţiuni de luare de mită.

Instanţa a mai dispus confiscarea de la Mihaela Udrea a sumelor de 7.500 lei şi 500 de euro şi a unei creme "Lancome", primite ca mită.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Mihaela Udrea a fost trimisă în judecată de DNA în luna septembrie 2015, fiind acuzată că, în perioada 16 aprilie - 27 august 2015, a primit de la şase persoane în biroul său din cadrul Ministerului Sănătăţi sume de bani (în total 7.500 lei şi 500 de euro) şi produse cosmetice, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor sale de serviciu referitoare la avizarea unor puncte de lucru farmaceutice.

Printre cei care au mituit-o pe Mihaela Udrea se află şi Liliana Sgîrcitu, soţia interlopului brăilean Titu Sgîrcitu.

Potrivit rechizitoriului întocmit de DNA, Mihaela Udrea a primit de două ori mită de la Liliana Sgîrcitu, pe 6 şi 27 august 2015, în legătură cu avizarea a trei puncte farmaceutice. Plicurile cu bani, care conţineau 1.000 de lei şi, respectiv, 2.000 de lei, i-au fost înmânate în biroul său de la minister.

Din înregistrările ambientale rezultă că, la prima întâlnire, Liliana Sgîrcitu i-a arătat Mihaelei Udrea un plic pe care îl ţinea în mâna dreaptă şi pe care l-a introdus apoi sub nişte documente aflate pe birou, iar la a doua întâlnire i-a lăsat o pungă.

După a doua întâlnire, procurorii au descins în biroul de la Ministerul Sănătăţii şi au găsit plicul cu 2.000 de lei.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria