Noua Ceaușească/Cum se SCREM instituțiile statului să-i DOSEASCĂ HACHIȚELE ''Primei Doamne''

Noua Ceaușească/Cum se SCREM instituțiile statului să-i DOSEASCĂ HACHIȚELE ''Primei Doamne''

Carmen Iohannis începe să devină pe zi ce trece o nouă Elena Ceaușescu. Și se pare că-i place! Pentru că îi dă înainte cu un adevărat cult al personalității cultivat de niște scursuri de presă pe care a început să le pună pe lista de deplasări externe ale soțului! Cu mânuța proprie! Oricum, nicio soție de președinte de după 90 n-a fost atât de prezentă pe primele pagini ca această sibiancă plină de fumuri și falsitate. Însă pe noi ne interesează mai puțin astfel de aspecte. Sunt importante, în schimb, intervențiile ei care implică bani consumați de la bugetul țării și mofturile care necesită implicarea unor instituții. Și nu mai vrem să fim mințiți!

Despre ce este vorba? Două decizii sunt de-a dreptul revoltătoare! Și n-avea ce căuta Carmen Iohannis în trebușoarele acestea! Iar o instituție a statului, în speță RA-APPS, a fost nevoită să mintă de două ori. Pentru a ascunde sau a diminua cifre prezentate de surse independente. Iar unele publicații au înghițit aceste cifre prezentate de RA-APPS. Cele mai multe, din păcate, nici n-au tratat subiectul. Ceea ce, pentru țara în care orice sfârț-sfârț pontian este redat în secunda doi, este foarte periculos. 

UNU/Vă mai aduceți aminte de subiectul Vila Lac3? Când s-a spus că acolo, la viitoarea reședință a președintelui, se fac renovări de mare amploare și cu costuri foarte mari, toți au sărit pe cei care au furnizat și propagat informația. Mai mult, într-o primă reacție, RA-APPS a infirmat informația că se fac lucrări de amploare la vilă.

Cât de tâmpit să fii să crezi, așa cum au făcut-o majoritatea, că de mai bine de șase luni președintele nu se mută pentru că se zugrăvește? De ce ni se ascunde ce se întâmplă la Vila Lac3, că doar nu cere nimeni să intre în casa președintelui, să vadă ce culoare are faianța de la baie? Însă, oricât ar părea de meschin, chiar avem dreptul să știm cât costă acea faianță. Chiar și cât costă capacul de la WC! 

Românii n-au cerut niciodată astfel de date, și nici n-o vor cere. Au crezut, totdeauna, la președinți, că votul dat direct, îi obligă la un dram de onestitate. Oricum, în percepția cvasi-unanimă, președintele este văzut, pe durata mandatului, ca un român căruia i se pun la picioare toate solicitările. Niciunul, până la Iohannis, n-a strâmbat din nas. 

Despre soțiile de președinte nici nu mai vorbim, nu s-a auzit nici pâs! N-au fost publicate pe Facebook, de către prietene ale nevestelor, în regim de urgență, vizitele pe la casele de modă de lux din străinătate. Așa cum s-a întâmplat cu madam Iohannis la vizita din Spania. Când, să nu uităm, a UMILIT-O, prin eleganță, pe regina Letiția!

Dar să revenim la Vila Lac3. Unde se fac lucrări, recunoscute de RA-APPS, de aproape un milion de euro! Fostul președinte Băsescu, fost locatar și locuitor în vecinătate, a spus că lucrările sunt de mare anvergură și depășesc în valoare suma recunoscută de regia statului.

Primul răspuns al RA-APPS/iunie 2015

"În ultimii 10 ani nu au fost efectuate lucrări de consolidare, renovare, reamenajare sau reconstrucţie a imobilului „Vila Lac 3”. După plecarea fostului Preşedinte al României, în imobil au fost efectuate doar lucrări de igienizare şi curăţenie; În prezent se efectuează evaluarea stării tehnice a imobilului şi, în funcţie de rezultat se vor stabili categoriile de lucrări şi valoarea estimată a acestora. În concluzie, nu s-au efectuat modificări în interiorul casei şi nici alte lucrări care să afecteze rezistenţa şi stabilitatea imobilului"

Al doilea răspuns al RA-APPS/iulie 2015

„În urma evaluării s-a constatat și s-au propus lucrări de consolidare și întreținere a clădirii și a instalațiilor (în conformitate cu prevederile legale)”, a precizat RA-APPS. Reprezentanții Regiei au precizat și că „Propunerile pentru lucrările la vila LAC 3 au fost aprobate și incluse în planul de investiții. Valoarea estimată pentru imobilul «Vila LAC 3» este de 4.105.200 lei”. Adică aproximativ 930.000 de euro, la cursul de astăzi al monedei Uniunii Europene.

DOI/Carmen Iohannis, pe urmele Elenei Ceaușescu. A tăiat copacii de la vila din Neptun ca să scape de țânțari!

Soţia preşedintelui Klaus Iohannis, Carmen Iohannis, a fost acuzată în presă că a ordonat să fie tăiaţi peste 40 de copaci crescuţi în curtea vilei prezidenţiale de la Neptun.

"Adevărul" a contactat RA-APPS pentru a afla dacă acuzaţiile sunt întemeiate, câţi copaci au fost tăiaţi şi de ce.

Regia Autonomă „Administraţia Protocolului de Stat“ a făcut următoarele precizări:

În imobilul ”Vila Nufărul” nu au fost efectuate lucrări de reamenajare/reconstrucţie, ci doar lucrări de curăţenie, igienizare/întreţinere curentă. Lucrările menţionate au fost efectuate cu personal propriu, nefiind alocate sume suplimentare pentru manoperă, cheltuielile fiind legate numai de materiale şi produse specifice de curăţenie. Curtea imobilului ”Vila Nufărul” nu a fost ”defrişată”, ci au fost tăiaţi 5 copaci, respectiv plopi, deoarece erau uscaţi şi exista riscul prăbuşirii lor.

Vă aduceți aminte de primul răspuns al RA-APPS în cazul Vila Lac3, că nu se fac lucrări?

Și în acest caz, cu doar 5 copaci tăiați, ne aflăm la primul răspuns!

Noi zicem să-l așteptăm pe cel de-al doilea!





Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro