Operațiunea de demolare a lui Traian Băsescu




Operațiunea de demolare a lui Traian Băsescu

Mămăligarii și pișcotarii presei românești, postăcimea din hobby sau interes, ca să nu mai pomenesc de politicienii de cam toate culorile, și-au găsit o ocupație departe de a fi nobilă, arătându-și micimea de caracter și lașitatea caracteristică dâmbovițeană. Închinatul la Înalta Poartă, respectiv la noul Zeus, adânc păstrătorul de cuvinte, Klaus Iohannis, plimbărețul neamului, amator de lux, Conul Chiriț, arogantul fălos ot Sibiu, cel care a înventat un sport nou – aruncatul cu paltonul, se practică cu entuziasm bălos, și cum s-ar putea face asta cu succes altfel decât aruncând cu zoaie în Traian Băsescu și mandatele sale?

”Băsescu atacă justiția!” chițăie șoriceii odinioară speriați, slugarnici și umili, servili până  la îngrețoșare, la fiecare intervenție telefonică a președintelui la vreun post de televiziune. ”Băsescu o apără pe Elena Udrea!” țipă madamele înfoiate asemeni curcilor în lemne, junii puritani cu erecția mascată de tăblia pupitrelor și gospodinele mirosind a tocăniță, adânc vexate de poșetele și pantofii infamei Udrea, corupta patriei, infractoarea și inamicul public numărul unu a preacinstitei patrii, Republica Mironosița România!

Armate de guriști cu aere de justițiari se perindă prin studiourile televiziunilor, intrând în emisie lătrând ca dulăii de la stână iar după tăvăleala încasată în direct, liberă și necondiționată nici de prompter, nici de scrijelelile consilierilor, aceleași armate de guriști scheaună jalnic concluzionând că Traian Băsescu are un limbaj agresiv, ce le lezează lor sensibilitățile de slugi mărunte, mereu cu mâna întinsă la masa stăpânului.

Trist este și spectacolul oferit involuntar de însuși Traian Băsescu… Este imaginea unui om hărțuit de haite de câini, ce nu poate întoarce o clipă spatele fără să fie mușcat. Nu el e cel care caută scandalul de data asta, el nu face decât să-și apere mandatele. Cum ar trebui să reacționeze un om care, în ciuda a tot ceea ce a clădit pentru România, ajunge să-și vadă construcția demolată cărămidă cu cărămidă? Și ce e și mai trist e că realizează cât de singur și abandonat este.

Strategii acestei demolări au pus bine la punct actul de distrugere a imaginii fostului președinte. Ei știu că erodând zi de zi, minimizând aportul lui Traian Băsescu la democrația românească vor induce starea de neîncredere chiar și în rândul unor susținători ai acestuia, din categoria celor mai puțin informați și mai slabi de înger. Se mizează în special pe atitudinea schimbătoare și pe înclinația naturală de a mușca mâna celui care te-au hrănit, iar Băsescu a ”hrănit” justiția cu sânge proaspăt și libertate. Am convingerea, așa cum chiar domnia sa a spus aseară, că tot ceea ce a făcut și tot ceea ce continuă să facă, e pentru țară dar și acest enunț va fi batjocorit și călcat în picioare cu mult entuziasm. Haitelor le miroase a sânge și nu se vor opri până nu-și vor devora prada, asta doar dacă nu cumva, prada este mai rapidă și mai inteligentă decât ele.

  Angela Tocilă


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria