Orban: Firimituriştii nu mai au ce căuta în PNL. Să se aşeze la masă cei ce au contribuit

Orban: Firimituriştii nu mai au ce căuta în PNL. Să se aşeze la masă cei ce au contribuit

Liberalul Ludovic Orban spune că în PNL nu mai au ce căuta ”firimituriştii” care nu muncesc, dar se aşează la masă şi fac orice pentru a primi resturi, adăugând că PNL are nevoie de oameni ”care să se aşeze la masă după ce au contribuit” şi ”să primească felia de pâine pentru care au muncit".

Ludovic Orban (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

Firimituriştii sunt obişnuiţi ca atunci când se aşează masa să facă orice, să facă sluj, să se gudure, să se dea de-a berbeleacul, să se rostogolească, să chiţăie, să miaune, să latre să primească şi ei nişte firimituri. Nu se satură niciodată pentru că nu poţi să te saturi din firimituri. Nu dau nimănui din firimiturile pe care le primesc, că, normal, dacă nu se satură ei, cum să mai dea şi altora? Şi permanent vor din ce în ce mai multe firimituri. Cred că această specie de firimiturişti nu mai are ce să caute în Partidul Naţional Liberal. PNL are nevoie de oameni care să se aşeze la masă după ce au contribuit fiecare cu efortul lui cu puterea, cu inteligenţa lor, cu sacrificiile pe care le fac pentru partid, să se aşeze să-şi primească felia de pâine pentru care au muncit”, le-a transmis Orban colegilor săi, în discursul ţinut, duminică, la Piteşti, în faţa membrilor Delegaţiei Permanente a PNL Argeş.

Deputatul liberal le-a spus colegilor săi că ar fi fost bine ca partidul ”să stea pe propriile picioare” în 2003, când a făcut alianţa cu PD şi ”l-a scos preşedinte pe Traian Băsescu ”, Orban spunând că ”crede sincer” că PNL ar fi reuşit să câştige alegerile şi în 2012.

Primul lucru pe care trebuie să-l reînvăţăm este sloganul PNL care a spus clar «prin noi înşine». Avem tot ce ne trebuie pentru a ajunge, poate nu la alegerile europarlamentare, poate nu neapărat la alegerile prezidenţiale care vin, dar în 2016 avem tot ce ne trebuie pentru a ne propune obiectivul de a câştiga alegerile locale şi parlamentare”, a afirmat Orban.

Orban a mai spus că refuzul lui Victor Ponta de a-l numi pe Klaus Iohannis vicepremier a fost doar ”picătura care a umplut paharul”, şi nu motivul ieşirii PNL de la guvernare.

Noi am trecut în opoziţie nu că nu a acceptat Ponta să-l pună pe Klaus Iohannis vicepremier. Sigur că asta a fost picătura care a umplut paharul. Noi am trecut în opoziţie pentru că nu am acceptat să fim complici la trădare, să fim complici alături de Victor Ponta la cea mai înaltă trădare pe care o poate face un lider politic, şi anume trădarea celor care te-au votat, care ţi-au încredinţat încrederea, care te-au trimis la putere”, a spus Ludovic Orban duminică, la Delegaţia Permanentă a PNL Argeş care a avut la Piteşti.

În acest context, Orban l-a acuzat pe premierul Victor Ponta spunând că acesta ”din prima zi de după alegerile din 2012 a început să trădeze aşteptările, aspiraţiile şi dorinţele oamenilor care au votat USL”.

Orban a dat ca exemplu faptul că Ponta a anunţat cooptarea UDMR la guvernare fără să întrebe PNL, că s-a dus ”pe furiş” la Cotroceni pentru a semna un pact de coabitare ”care a stat la baza tutore mârşăviilor făcute pe la spate de Victor Ponta împreună cu Traian Băsescu”.

”Cred că atunci când ne-am dus în campanie sub sloganul «Dreptate până la capăt» românii care ne-au votat nu au înţeles să facem zid în jurul baronilor corupţi, în jurul baronilor certaţi cu legea, să facem tot ce putem să-l scăpăm de puşcărie pe Voiculescu, să-l scăpăm de puşcărie pe Dragnea, să-i scăpăm de puşcărie pe Oprişan şi pe toţi cei care sunt la putere de atâţia ani în judeţele lor şi care nu au făcut aproape nimic pentru judeţele pe care le condus transformându-le în adevărate focare de sărăcie pentru România”, a afirmat Ludovic Orban.

Preşedintele PNL Crin Antonescu , deputatul Ludovic Orban, fostul ministru al Economiei Andrei Gerea şi alţi lideri liberali au participat duminică, la Piteşti, la Delegaţia Permanentă a PNL Argeş.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”