Ovidiu Puţura, demnitar USL: "Îi dau doi pumni în gură în tribunal, o calc cu maşina"

Ovidiu Puţura, demnitar USL: "Îi dau doi pumni în gură în tribunal, o calc cu maşina"

Fostul secretar de stat în Guvernul Ponta1 Ovidiu Puţura a ameninţat că va bate o judecătoare şi o va lovi cu maşina, pe motiv că aceasta ar intenţiona să pronunţe o hotărâre nefavorabilă într-o cauză în care era interesat, potrivit interceptărilor din referatul procurorilor DNA cu propunerea de arestare preventivă a acestuia. Între timp, acest imbecil, acuzat de luare de mita si trafic de influenta, a fost arestat preventiv, miercuri, printr-o decizie a Curtii de Apel Bucuresti, anunta Mediafax. Decizia CAB poate fi contestata la instanta suprema.

 Judecătorul Puţura Ovidiu a adresat  ameninţări la adresa unor magistraţi pe motiv că ar intenţiona să pronunţe o hotărâre nefavorabilă în cauza în care este interesat,  prin intermediul avocatului a contactat  expertul din dosar  în vederea formulării de explicaţii la instanţă în condiţiile în care nu fusese citat, constituie încă un argument în sensul că lăsarea inculpatului în libertate prezintă un pericol concret pentru ordinea publică

Ovidiu Puţura: Şi ce mă de nu îi dau doi pumni în gură în Tribunal, de îi rup picioarele, o calc cu maşina… deci.. nu am mai auzit treburi din astea…este vorba de discutia cu suspecta care ii spunea că nu crede ca poate convinge macar o colega de complet să dea soluţia dorită de Puţura pentru soţia sa( deci trebuia să o convingă măcar pe una din judecătoare căci a treia ar fi rămas în opinie separată…)

CI.: Auzi… să nu cumva să vorbeşti ceva că ştii de la mine… că una, că alta…

Ovidiu Puţura: Nu, îţi dai seama că am… mi-o zis Alina că…

(…)

P.O.: Deci oricum lucrurile sunt foarte simple.

C.I.: Ţi-ai făcut cerere de strămutare?

P.O.: Nu… Nici nu o fac. O calc cu maşina după aia şi gătăm…

C.I.: Măi în ce situaţie mă pui…

P.O.: Stai liniştită, deci nu că o calc eu, îi pun pe doi din ăştia cu.

C.I.: Ce faci?

P.O.: Îi pun pe doi, o calcă cu maşină, stai liniştită, o vezi în spital cu picioarele rupte. N-are rost, nu mă mai stresez, simplu. O calcă ăştia.

C.I.: Te rog frumos… şi eu ce să fac acum…

P.O.: Să te uiţi în dosar şi să faci cum îi… ce rezultă din dosar.

C.I.: Să fac opinie separată?

P.O.: Da. Păi, tu vezi ce rezultă din dosar, apăi lucrurile sunt foarte clare. Socrul meu o cumpărat acest teren cred că în anul 1990 şi ceva, nu mai ţin minte exact, înainte de 2000 oricum. Socrul voia să îşi vândă casa din Beclean şi să se mute în Bistriţa, pentru că fetele erau în Bistriţa… după ce să stea în Beclean. Asta-i adevărat că eu l-am îndrumat, mă de ce nu te duci să cumperi un teren - că atunci nu aveau valoare terenurile, nu avea bani, ştii – cumpără un teren, du-te la o licitaţie, cumpără un teren. El şi l-a ales, ăsta e, OK. Mi l-a arătat şi mie, uite-l. Bineînţeles că pe mine nu m-a interesat, nu m-am dus pe acolo. Dar nu are importanţă asta. El a fost proprietar.

Ovidiu Putura a primit foloase necuvenite in cuantum de 30.000 de euro de la un inculpat, caruia i-a promis in schimb ca ii va obtine achitarea intr-un proces aflat pe rolul Curtii de Apel Constanta, se arata in referatul cu propunerea de arestare preventiva intocmit de procurorii DNA, citat de Agerpres.

Foloasele necuvenite au constat in suportarea cheltuielilor aferente unor partide de vanatoare si unor sejururi la mare, un costum de vanatoare si circa 30.000 de lei, Putura promitandu-i in schimb inculpatului Laurentiu Taranu "sa stea linistit pentru ca va lua achitarea".

Cei doi s-au intalnit in noiembrie 2013 la un hotel de lux din Sinaia, Putura participand cu aceasta ocazie si la o vanatoare de ursi. El s-a aratat incantat de faptul ca a luat ca trofeu capul ursului pe care il impuscase, iar cheltuielile de 6.000 de euro aferente sejurului au fost achitate de Laurentiu Taranu.

Acelasi Taranu a platit intre 500 si 600 de euro pentru un sejur al lui Putura la un hotel din Mamaia, ocazie cu care o discutie dintre cei doi a fost interceptata de anchetatori.

"Ovidiu Putura: Salutare!

Laurentiu Taranu: Salutare!

Putura: Uite am ajuns pe aici si nu stiu pe ce nume e facuta rezervarea.

Taranu: Ma gandeam eu si la varianta asta.

Putura: Da.

Taranu: Pai, asteapta un pic.

Putura: Da? Ma suni inapoi?

Taranu: Da, da.

Putura: Da, bine, mersi".

PUŢURA OVIDIU era nemulţumit de soluţia de la fond şi insista să se dea o soluţie corectă, fiind deci evident că acesta insista pentru admiterea recursului.

„(…)C.I.: Că lucrurile astea nu se fac pe bani, ci se fac prin influenţa majoră … trebuie să ai influenţă extraordinar de mare la un preşedinte al camerei, indiferent pe unde o fi… şi atunci, dacă ajungi la acel preşedinte şi el spune „Da, o fac”, … că o faci pentru o chestie de prietenie, pe …

P.O.: Da, da, pe obligaţie…

………………………………………………………………………………………

P.O.: Mă, eu îţi spun un lucru, deci scot acesta… acesta, omul acesta, el ne va spune domnule acolo şi mergem la anu unde trebuie din timp şi când omul spune exact unde trebuie mers, na gata, acesta… mai ales că acum că se mai schimbă primul ministru poate iar mă duc înapoi unde am fost şi atunci iar am… ştii, că ştii cum sunt ăştia… ăştia cât eşti tare şi acesta… dacă vede că nu ştiu ce… domnule…

C.I.: Lucrurile astea trebuie ştiute din timp. Pentru că acum am aflat că…

PO: Asta e. Ne pregătim pentru anul viitor.

C.I.: Cineva s-a interesat unde se mai poate merge. Şi s-ar mai putea interveni într-un singur loc, în prealabil cu …

Na acum spune-mi tu cum facem.

P.O.: Deci facem aşa. Sunt două chestiuni, acum într-o lună ştim cred că… Până în decembrie ştiu şi eu asta, dacă eu sunt acolo, nu ne mai ducem, că rezolv eu. … Dacă nu ştim asta, atunci îi spun aşa domnule, să ne spună unde îs… Şi asta-i viaţa.

C.I.: Nu trebuie Cluj.

PO: Nu, am înţeles. Ştiu, evident că nu.

………………………………………………………………………………………

C.I.: Dacă se întâmplă, să avem de unde pleca… o poţi face tu fără nici un fel de probleme?

P.O.: Da, sigur, corect.

C.I.: Şi dacă nu, o facem în alt mod.

P.O.: Şi dacă nu, o facem pe alt traseu.

C.I.: Pe alt traseu.

P.O: Oricum ştim traseul bine… da nu-i problemă… şi ăsta

C.I.: Nu e exclus…

P.O.: Păi nu… vedem … că nu se vor stabilii, ne spune exact cum… ai înţeles? Că ala ne spune: acolo să mergeţi… mereţi mă acolo… şi merem de la început.

C.I: Şi ajungem acolo…

P.O.: Da, unde ne zice el… ori în secuime, ori Moldova, nu contează unde. Că după un an, doi… venim.(…)”

 Puţura Ovidiu a insistat în rezolvarea problemei dosarului său. În cadrul discuţiilor suspecta Iacob Corina a discutat cu preşedinta completului despre dosar şi aceasta considera că recursul era de respins. Iacob Corina a promis lui Puţura să vorbească cu judecătoarea N.C. şi chiar să formuleze opinie separată la nevoie( adică opinie în favoarea soţiei lui Puţura).

 „C.I: Acum, vis-a-vis de… ţi-ai făcut cerere de strămutare?

P.O.: Nu mi-am făcut…

C.I.: Ascultă-mă!

P.O.: Da. Da eu vreau să te întreb: tu te-ai uitat prin dosar, ca idee aşa?

C.I.: Stai să îţi spun cum stau lucrurile!

P.O.: Da, i-a zi cum stau lucrurile. Alina mi-a povestit un pic, dar era foarte emoţionată că… zicea nu se poate, că nu ştiu ce…

(…)

C.I.: Doamne ce…. Zic Ildi ce îi de făcut? Nu ştiu, pe mine nu mă interesează, aşa şi aşa… Păi tu: Nu zice chiar aşa. Gândeşte-te că poate îţi vine Ovidiu încă o dată preşedinte la Tribunal… Mie?... Îi rea, îi şi nebună, îi egoistă, îi complexată … îi nu ştiu ce să spun deci are în ea o răutate care îi vine… origine, nu un ţăran, un ţăran de vază… din origini, din felul cum arată, cum se comportă, are impresia că toată lumea râde pe la spate ei… nu se mai opreşte, ştii cum face… merge, merge… Şi atunci zic: Tu hai să găsim o soluţie să putem… că eu… Gândeşte-te în ce situaţie mă pui. Că niciodată nu am pronunţat în majoritate şi cu opinie separată

C.I.: Bun. Şi dacă ajung la o concluzie diferită de a ei…

P.O.: Da.

C.I.: Să fac opinie separată?

P.O.: Da. Poţi să faci liniştită opinie separată şi poate să facă şi Camelia, că oricum îi spun şi ei. Deci asta este foarte grav. Da oricum îi cad geamurile la asta…

P.O.: Da? Deci ea.. deci ea trebuie să … ea deci nu.. ţi-am spus şi ţie şi asta nici nu se pune problema… deci Camelia nu dă decât soluţia care trebuie din dosar. Nimic. Nu am nevoie de nici un ajutor de la nimeni, că nu vreau ajutoare.

C.I.: Şi atunci cum coexistai acolo cu ea?

P.O.: Cu cine?

C.I.: Vicepreşedinte de Tribunal?

P.O.: Lasă că mă ocup eu de asta, stai liniştită. Oricum mă ocup de ea, proasta dracului, tâmpita… ştii?

C.I.: Dacă obţin casare cu .. de rejudecare să se verifice posesia, treburi socoteli şi aşa mai departe, îi bine?

P.O.: Ok. Să verifice, ţi-am zis. Pentru mine este bine oricum.

C.I.: Nu. Nu, nu, nu. Că atunci nu mai este Costea şi gata.

P.O.: Da, asta. Pentru că… de ce zic treaba asta? Pentru că eu, pot să îmi dovedesc posesia, deşi nu este necesar. Pot să o dovedesc posesia până în anul respectiv.

C.I.: Aşa.

P.O.: Pentru că ălalalt nu a avut cum să aibă posesia, pentru că eu voi face şi eu provocare, adică şi acela trebuie să vină să dovedească posesia. Acela la poziţia lui a venit şi s-a apucat de… şi-a scos autorizaţie de construcţie şi a venit înapoi. El şi-a scos… da el şi-a scos autorizaţie de construcţie pe terenul lui, care este identificat greşit. Pentru că expertul asta şi spune: este adevărat zice, şi rezultă foarte clar că…

C.I.: Cine e expertul?

P.O.: Bruj, mă.

C.I.: Bruj Ovidiu. (…)”.

 În luna noiembrie 2013, Puţura Ovidiu s-a întâlnit cu inculpatul la hotelul „Ioana” de 5 stele din Sinaia, a participat şi la vânătoare fiind foarte încântat că împuşcase un urs şi a luat ca trofeu capul ursului. (…)

„Puţura Ovidiu:- Salutare!

Ţ:- Salutare!

Puţura Ovidiu:- Uite am ajuns pe aici şi nu ştiu pe ce nume e făcută rezervarea.( când s-a cazat la Mamaia)

Ţ:- Mă gândeam eu şi la varianta asta.

Puţura Ovidiu:- Da.

Ţ:- Păi, aşteaptă un pic.

Puţura Ovidiu:- Da? Mă suni înapoi?

Ţ:- Da, da.

Puţura Ovidiu:- Da, bine, mersi.”

si s-a cazat , după ce a fost anunţat pe ce nume s-a făcut rezervarea, deci a obţinut si acest folos pentru promisiunea ca va aranja dosarul inc de la c apel constanta


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”