Percheziţii la Andrei Hrebenciuc/Băiatul Guzganului este implicat în activităţile infracţionale ale tatălui

Percheziţii la Andrei Hrebenciuc/Băiatul Guzganului este implicat în activităţile infracţionale ale tatălui

Biroul lui Andrei Hrebenciuc, fiul deputatului Viorel Hrebenciuc, este percheziționat miercuri de polițiști, în dosarul în care tatăl său este suspectat de corupție în atribuirea unor mari suprafeţe de teren forestier.

Potrivit B1 TV, percheziții au loc atât în București, cât și în Brașov, la birourile unor avocați implicați în acest dosar.

Potrivit DNA, Viorel Hrebenciuc este suspectat de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă şi instigare la folosirea influenţei de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut aviz pentru arestarea preventivă a deputaţilor Viorel Hrebenciuc şi Ioan Adam, în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri. Viorel Hrebenciuc ar fi fost "cointeresat" să intervină la autorităţi locale din judeţul Bacău, dar şi la autorităţi centrale, în cazul retrocedării ilegale a celor 43.000 de hectare de pădure, din care ar fi trebuit să primească 12.000 de hectare, potrivit DNA.

Comunicat DNA

În dosarul penal mediatizat prin comunicatele nr. 1436, 1450 1454 şi 1474 din 15, 16 şi 17 octombrie 2014, referitoare la dosarul penal constituit ca urmare a unor suspiciuni de fapte de corupţie legate de atribuirea unor mari suprafeţe de teren forestier, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

În cursul zilei de 21 octombrie 2014, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, procurorii din cadrul Serviciului Teritorial Braşov efectuază percheziții domiciliare în şase locații situate în municipiile Bucureşti şi Braşov.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...