PNL: Decizia Tribunalului nu afectează calitatea lui Iohannis de preşedinte PNL sau de candidat la alegerile prezidenţiale

PNL: Decizia Tribunalului nu afectează calitatea lui Iohannis de preşedinte PNL sau de candidat la alegerile prezidenţiale

Partidul Naţional Liberal susţine că decizia Tribunalului Bucureşti în ceea ce priveşte respingerea modificărilor aduse Statutului partidului nu afectează calitatea lui Klaus Iohannis de preşedinte al PNL şi nici pe cea de candidat la alegerile prezidenţiale.

PNL: Decizia Tribunalului nu afectează calitatea lui Iohannis de preşedinte PNL sau de candidat la alegerile prezidenţiale (Imagine: Marian Buga/Mediafax Foto)

”Din minuta redactată de Tribunal, reiese foarte clar că nu există niciun fel de obiecţiuni din partea completului care a judecat acest dosar în ceea ce priveşte alegerea noii conduceri a partidului. Instanţa a dispus ca toate documentele referitoare la alegerea conducerii PNL să fie înregistrate în Registrul partidelor politice. Nu există niciun fel de problemă cu privire la legitimitatea şi legalitatea noii conduceri a PNL. Hotărârea Tribunalului Bucureşti nu afectează în niciun fel candidatura domnului Klaus Iohannis la Preşedinţia României. Alianţa Creştin-Liberală l-a desemnat pe domnul Iohannis candidat la Preşedinţie în urma unei decizii politice, care nu a avut la bază calitatea sa formală de preşedinte al PNL”, se precizează într-un comunicat al PNL remis marţi agenţiei MEDIAFAX.

PNL menţionează că în ceea ce priveşte decizia asupra Statutului partidului aşteaptă ”motivarea deciziei pentru a vedea care sunt modificările respinse de instanţă”.

PNL menţionează că va ataca decizia Tribunalului Bucureşti în termenul legal de cinci zile.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce face fosta soţie a lui Mihai Neşu, la șapte ani de la divorț

2 Uff, găina bătrână se screme să pară „bună”...

3 Conspirația tăcerii / Cine este femeia care a accidentat mortal două fete în București și a fost lăsată în liber…

4 Într-un gest fără precedent, toți europarlamentarii români cer șefei Comisiei mai multe posturi pentru români …

5 ULTIMA ORĂ Grave nereguli în calculul pensiilor militare: unele pensii din MAI sunt prea mari, cele din MApN s…