Pocora: Ponta face un joc de imagine, mai bine ar pleca acum şi atunci chiar ar stârni lacrimi

Pocora: Ponta face un joc de imagine, mai bine ar pleca acum şi atunci chiar ar stârni lacrimi

Purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, susţine că mesajul premierului Victor Ponta de pe Facebook este un "joc de imagine" generat de frica de a candida la prezidenţiale, însă liderul PSD ar avea opţiunea de a părăsi politica de pe acum.

Cristina Pocora (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

"După celebrul episod «Adio, PDL! Eu plec pe mare!» de la perdeluţă, cu Tr Traian Băsescu asistăm astăzi la o nouă ecranizare a momentului prin «Adio, PSD! Eu plec acasă la Daciana!», varianta Facebook, cu Vict Victor Ponta , a declarat purtătorul de cuvânt al PNL.

Pocora a apreciat că mesajul lui Victor Ponta este "joc de imagine" prin care consilierii premierului ar urmări "să impresioneze mulţimile cu acest discurs patetico-lacrimogen".

"Ştie că va pierde alegerile prezidenţiale şi, în situaţia aceasta, va pleca acasă trimis repede de partid. Aşa că încearcă un joc de imagine şi anunţă el, încă de acum, că se va retrage, va pleca acasă, după prezidenţiale. Mesajul lui Victor Ponta de astăzi spune foarte clar - premierului îi este realmente frică să candideze împotriva lui Crin Antonescu la alegerile prezidenţiale din acest an. El vrea să fugă de această răspundere pe care partidul său vrea să i-o încredinţeze. Faptul că bate toba unei retrageri după prezidenţiale poate ascunde şi un şantaj la adresa propriului partid", susţine purtătorul de cuvânt al PNL.

Pocora susţine că Ponta ar şti că "nu are altă optiune decât să devină candidatul baronilor la alegerile prezidenţiale şi, dintr-un preşedinte-marionetă de partid, să devină un candidat-marionetă fără nicio şansă".

"Pe de altă parte, cât de penibil poate fi un politician care la 42 de ani se gândeşte să predea ştafeta unora mai tineri? Mă gândesc că până şi Ion Iliescu e mai verde decât prea devreme decrepitul Ponta! Dacă vrei să te retragi la 40 de ani din politică, atunci când chiar eşti în deplinătatea puterilor, de ce te-ai mai apucat de acest domeniu? De ce ai mai amăgit aiurea românii cu promisiunile tale? Sau domnul Ponta, gândindu-se doar la propria persoană, şi-a umplut deja sacul alături de prietenul Ghiţă şi şi-a asigurat un trai îndestulător pentru tot restul vieţii?", mai afirmă purtătorul de cuvânt al PNL.

Totodată, Pocora îi transmite premierului că ar putea să demisioneze de acum din funcţie şi să părăsească politica, ceea ce ar fi "o soluţie mai bună, la îndemână, şi chiar ar stârni lacrimile românilor".

Premierul Victor Ponta scrie pe Facebook, că în noiembrie, după câştigarea "ultimei bătălii", îşi doreşte să lase locul în politică altora , "mai tineri", iar el să recupereze din timpul pe care în ultimii 13 ani nu l-a acordat familiei şi celorlalte părţi bune şi frumoase din viaţa sa.

"În urmă cu exact 13 ani, pe 4 aprilie 2001, Premierul Adrian Năstase m-a numit în funcţia de Şef al Corpului de Control al Guvernului! Şi atunci m-am gândit cu regret, dar şi cu mândrie, la cariera mea anterioară de magistrat, dar aşa am crezut că pot să fac mai mult din ce mi-am propus în viaţă. Am încercat în toată această perioadă să folosesc poziţiile publice ocupate (secretar de stat, ministru, deputat, Prim-Ministru) pentru a schimba în bine ţara în care eu şi familia mea ne-am născut şi în care o să trăim tot timpul, cu bune şi cu rele. Cred că acest an este cel mai greu dintre toţi anii de până acum (plin de abuzuri, persecuţii politice, calomnii, nedreptăţi, trădari şi dezamăgiri) - dar şi miza sa este enormă!", scrie Ponta, în mesajul postat pe pagina sa de Facebook.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...