INCENDIAR/„Baronii” au construit cartiere rezidenţiale pe banii Cosa Nostra/Urmează dezvăluiri fără precedent

INCENDIAR/„Baronii” au construit cartiere rezidenţiale pe banii Cosa Nostra/Urmează dezvăluiri fără precedent

Structurile de informaţii au luat urma unor cazuri care vor arunca în aer cu totul clasa politică românească. Este vorba despre legaturile mai mult decat primejdioase dintre unii din cei mai renumiţi „baroni” din teritoriu şi firme prezentate drept mari investitori, dar despre care exista informaţii clare că ar reprezenta de fapt interesele temutei mafii siciliene, Cosa Nostra.

Citeşte şi:  http://www.comisarul.ro/politic/perchezi%C5%A3ii-de-amploare-in-bucuresti-si-11-jude%C5%A3e/_192393.html

Cosa Nostra isi baga banii negri în proiecte imobiliare derulate în România

Sub paravanul unor societăţi deschise în România, se spală banii obţinuţi de capii unei importante „familii” siciliene din acţiuni de tip mafiot. Există date că „înfrăţirea” dintre unii primari de municipii sau preşedinţi de Consilii Judeţene şi „săgeţile” sicilienilor nu se rezumă doar la spălarea de bani. Astfel, Cosa Nostra obţine concomitent profituri uriaşe cu sprijinul unei „reţete” de investiţii „blătuite” în imobiliare, principalul păgubit fiind, bineinţeles, bugetul statului român!

Terenuri luate în concesiune

In ultima vreme, Politia Romana a reusit retinerea mai multor „nasi” ai mafiei italiene care isi mutasera afacerile in tara noastra
Un recent raport informativ atrage atentia factorilor de decizie asupra unui pericol neglijat pana acum de catre autoritatile competente. Este vorba despre implicarea tot mai puternica a Cosei Nostra, de departe cea mai cunoscuta organizatie infractionala transfrontaliera, in operatiuni desfasurate pe teritoriul Romaniei. Ce-i drept, reprezentantii temutei mafii siciliene nu au venit in tara noastra ca sa elimine cine stie ce persoane indezirabile, ci doar sa faca afaceri, dar acest lucru nu inseamna nicidecum ca riscul ar fi mai mic. Mai ales ca, dupa cum au descoperit ofiterii de informatii, in derularea acestor operatiuni subterane, Cosa Nostra se bazeaza deja pe sprijinul concret al catorva „baroni”. Care, culmea, nu ii ajuta doar sa investeasca pe „feudele” lor banii negri adusi de afara, dar si sa castige sume fabuloase din aceste activitati. Iar dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, principala „tinta” a Cosei Nostra o reprezinta domeniul imobiliar, unde sunt deja extrem de activi. Si colaborarea dintre firmele paravan ale mafiotilor si „baroni” incepe invariabil din momentul in care reprezentantii administratiei locale le dau cate un teren in concesiune sicilienilor, pentru derularea unor proiecte imobiliare de anvergura.

Citeşte şi:  http://www.comisarul.ro/actualitate/documente-secrete/-gaura-neagra-care-inghite-jumat_176232.html

„Neputinţa” mimată a primarilor

Ce-i drept, reprezentanţele care deruleaza proiectele, majoritatea ascunzandu-se in spatele unor societati terte din alte tari occidentale decat firmele mama din sudul Italiei isi vad sarguincioase de treaba. Si pe respectivele terenuri concesionate de la primariile „prietene” apar astfel cartiere rezidentiale. Numai ca, de fiecare data, primariile respective intarzie sa-si indeplineasca partile lor de contributie prevazute in contract, iar in cele din urma isi recunosc oficial „neputinta pentru executarea infrastructurii aferente in perioada limita prevazuta”.

Circul blocării conturilor

Din acest moment se trece la urmatorul pas al punerii in practica a strategiei si investitorii ameninta sau chiar isi dau in judecata partenerii bugetari, tot acest circ avand drept scop final posibilitatea de scoatere legala a banilor din conturile primariilor sau Consiliilor Judetene. Pentru ca, aspect deloc de neglijat, desi activitatea principala este cea imobiliara, dupa aceeasi schema functioneaza si intelegerile pentru constructia unor importante proiecte de uitilitate publica pe banii Consiliilor Judetene. Cert este ca in urma acestor „neintelegeri”, oamenii Cosa Nostra obtin dreptul de executare a autoritatilor locale. Se ajunge insa apoi la o mediere in urma careia plata este esalonata pe mai multi ani, moment in care, de fiecare data, isi fac intrarea in joc anumite firme de apartament, carora italienii le cesioneaza pe neclipite creantele de milioane de euro, desi ar putea incasa ei direct datoria. Insa astfel schema devine mult mai complexa, ingreunand sensibil munca anchetatorilor.

Schema bonduri – obligaţiuni

De asemenea, dupa cum reiese din rapoartele informative care au trezit atentia anchetatorilor, o alta schema urmata cu religiozitate este cea a emiterii de obligatiuni la termen pentru finantarea lucrarilor de infrastructura de catre antreprenorii Cosei Nostra, planificarea cheltuielilor facandu-se astfel incat la momentul scadentei lichiditatile primariei sau Consiliului Judetean sa nu poata acoperi platile scadente la termen. Drept urmare, investirea de catre titularii obligatiunilor a unui executor in vederea recuperarii obligatiunilor scadente, in lipsa lichiditatilor, duce la executarea bunurilor mobile si imobile. Iar aceasta schema tocmai este pusa in practica pentru organizarea unuia dintre cele mai mari „tunuri” din istoria postdecembrista.

Agăţaţi în anchete paralele

Drept urmare, pe langa riscurile cu privire la siguranta nationala, miza financiara a tuturor acestor „combinatii” dintre unii reprezentanti ai autoritatilor locale si oamenii de legatura ai Cosei Nostra este una de-a dreptul uriasa. Insa, in stoparea acestor practici, cei care se ocupa de caz  se bazeaza si pe faptul ca, in ciuda schemelor extrem de complicate folosite pentru mascarea operatiunilor subterane, adevarul poate iesi mult mai repede la suprafata. Si asta pentru ca, dupa cum sustin sursele noastre, doi dintre „baronii” care au facut afaceri imobiliare cu Cosa Nostra sunt oricum in atentia DNA, fiind urmariti pentru alte fapte de coruptie, susţine enational.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”