CUTREMUR/Ponta a fost audiat la Oradea ca MARTOR, dar va fi INCULPAT. Chițoiu i-a DAT ÎN GÂT!

CUTREMUR/Ponta a fost audiat la Oradea ca MARTOR, dar va fi INCULPAT. Chițoiu i-a DAT ÎN GÂT!

Risc Seismic

Două evenimente aparent banale dată fiind obișnuința de a-l vedea pe Penal intrând sau ieșind de pe la vreo secție a DNA și de a auzi că încă unul dintre penalii din politică își anunță retragerea. Cum a fost cazul anunțului făcut de fostul vicepremier și secretar general al PNL. Surse bine informate spun însă că la DNA Oradea va exploda un bomboi de toată frumusețea. Și că Ponta, marți, a fost doar pus la curent cu ce urmează să i se întâmple atunci când va veni însoțit de avocat/avocată. 

Dosarul de la DNA Oradea vizează un adevărat grup infracțional constituit pentru a-l salva de pușcărie pe Ovidiu Silaghi, fost ministru PNL al transporturilor. Toată lumea a uitat că pentru Silaghi a fost singura dată când Guvernul condus de Penal a organizat alegeri într-un colegiu parlamentar devenit vacant? Mai mult, inițial, Silaghi a fost desemnat dret candidat PNL. Printr-o manevră specific mafiotă, peste noapte, Silaghi a devenit candidatul așa-zisului USL2/Alianţa PSD-UNPR-PC. Și cică ăla de i-a dat în gât și le-a descris procurorilor cum s-a întâmplat, tot mecanismul, a fost Daniel Chițoiu. La acea dată secretar general al PNL. Care, ce să vezi, cu o zi înainte ca Ponta să fie audiat și-a anunțat retragerea din politică...

                                     ------

* MEDIAFAX/Ponta: "Candidatul USL" Ovidiu Silaghi a câştigat categoric colegiul din Satu Mare Preşedintele PSD Victor Ponta a anunţat, duminică seară, după alegerile pentru PE, că fostul liberal Ovidiu Silaghi, pe care l-a numit "candidatul USL", a câştigat categoric colegiul pentru Camera Deputaţilor din Satu Mare.

                                               -------

Ponta este suspectat de procurorii anticorupție de favorizarea infractorului. L-ar fi scăpat pe fostul ministru al Transporturilor din guvernul pe care îl conducerea de ancheta DNA prin primirea sa în PSD și apoi prin intrarea în parlament și deci imunitate parlamentară.

Procurorii DNA vor să afle care este implicarea lui Victor Ponta în ”salvarea” deputatului Ovidiu Silaghi. Acesta s-a înscris în PSD (anterior fusese exclus din PNL) în primăvara lui 2014 pentru a candida pe listele social-democraților la alegerile parțiale din Colegiul nr. 2 din Satu Mare și pentru a scăpa astfel de arest în dosarul în care era cercetat pentru primirea unei mite de 200.000 de euro de la omul de afaceri Nelu Iordache, pe vremea în care era ministru al Transporturilor. 

Iată ce susțin procurorii în referat:

”Ulterior momentului excluderii lui Pop Dumitru din partid, numitul Valer Marian s-a deplasat în comuna Odoreu pentru a-l desemna și instala pe noul președinte al organizației PSD Odoreu - Ardelean Ioan Mircea. Deoarece era nemulțumit de această decizie luată de liderul local al partidului din care făcea parte, martorul Pop Dumitru s-a prezentat în fața președintelui PSD de la acea vreme, numitul Victor Ponta, căruia i-a expus situația în care se afla și i-a prezentat inclusiv documentele și articolele defăimătoare la adresa sa, la care acesta i-a promis că va avea discuții lămuritoare cu Valer Marian, încurajându-l că situația urmează a fi detensionată în cadrul organizației județene Satu Mare. De altfel, Valer Marian a declarat că ulterior publicării articolelor defăimătoare la adresa lui Pop Dumitru din perioada februarie-aprilie 2011, a fost abordat pentru o discuție de către președintele PSD Victor Ponta, care s-a arătat interesat despre conflictul dintre Govor Mircea și primarul Pop Dumitru. Valer Marian i-a relatat apoi lui Victor Ponta că scandalul a pornit de la o licitație publică, în care cei doi aveau interese divergente, la care Ponta i-a cerut lui Valer Marian să pună capăt acelei situații tensionate.

Pe cale de consecință, prin ordonanța din 06.11.2015, s-a dispus extinderea urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de șantaj, prev. de art.207 alin.2 c.pen. cu aplic. art. 13 ind.1 din legea 78/2000.

Prin ordonanța din 15.12.2015, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspectul GOVOR MIRCEA VASILE (vicepreședinte al C.J. Satu Mare la data comiterii faptei), sub aspectul săvârșirii infracțiunii de șantaj în formă agravată, prev. de art. art.207 alin.1 și 3 din C.penal cu aplic. art. 13 ind. 1 din Legea nr. 78/2000 și art.5 c.pen., fapta constând în aceea că, în perioada noiembrie-decembrie 2010, folosindu-se de influența pe care o avea asupra publicației cotidiene locale GAZETA DE NORD VEST SATU MARE, împreună cu numitul Valer Marian (senator în Parlamentul României și președinte al PSD Satu Mare la acea vreme,persoană care controla linia editorială a ziarului menționat), au impus, prin intermediul redactorilor cotidianului, declanșarea unei campanii mediatice denigratoare la adresa numitului Pop Dumitru, primar al Comunei Odoreu, scopul urmărit de Govor fiind acela de a-l constrânge pe primar să intervină pe lângă membrii comisiei de licitație privind lucrarea ”Servicii de proiectare în vederea realizării proiect tehnic, obține autorizații,avize,acorduri, asistență tehnică din partea proiectantului și execuție lucrări pentru proiect integrat în comuna Odoreu”, cu o valoare estimativă de 9.882.426 lei, finanțat de FEADR - măsura 322, în vederea atribuirii lucrării în favoarea SC TEHNIC ASIST SRL.

____

Influența deosebit de importantă pe care Mircea Govor o avea în cadrul liderilor PSD, respectiv în cadrul Guvernului României (format la acea vreme din coaliția USL, ce avea în componență și PSD) este reliefată și de aceea că acesta a reușit să impună numirea în funcții de secretari de stat, pe numita Oana Pârcălab (Ministerul Dezvoltării Regionale – aprilie 2014), respectiv pe numitul Gabriel Leș (Ministerul Apărării Naționale-octombrie 2015), fapt demonstrat de discuțiile telefonice interceptate în cauză, pe care acesta le-a purtat cu Andrei Dolineaschi (secretar general PSD) sau cu numitul Ciprian Ardelean (consilier personal al premierului Victor Ponta).

Concepțiile deosebit de limitate/retrograde pe care Mircea Govor le manifestă în raport dobândirea/încetarea unor funcții de conducere în administrația publică locală, și anume exclusiv pe criterii politice, precum și faptul că rolul său în dobândirea/pierderea unor astfel funcții este unul extrem de determinant, rezultă cu claritate și din înregistrarea ambientală al ședinței PSD Satu Mare din noiembrie 2014, prezidată de Mircea Govor după ce avusese loc primul tur de scrutin privind alegerea Președintelui României:

…………………………………………………..

Ba mai mult, inculpatul s-a folosit de influența si autoritatea pe care o avea în calitatea sa de președinte al PSD Satu Mare pentru a impune pe listele PSD, cu ocazia desfășurării alegerilor parlamentare parțiale desfășurate în perioada mai-iunie 2014 pentru colegiul 2 Satu Mare, candidatura lui Ovidiu Silaghi (președinte al PNL Satu Mare la acea vreme), scopul urmărit de acesta fiind acela de a îngreuna urmărirea penală într-un dosar penal în care DNA solicitase ridicarea imunității parlamentare/europarlamentare a numitului Ovidiu Silaghi, fapt pe care însuși Mircea Govor l-a recunoscut cu ocazia discuției purtate la data de 19.08.2014 cu martorii Sasu Cristian, respectiv Ștef Adrian:

”GOVOR MIRCEA : - Ai văzut pe Ovidiu l-am salvat, l-am adus la PSD.

Domn : - Da.

GOVOR MIRCEA : - Astăzi era arestat.

Domn : - Nu.

GOVOR MIRCEA : - Nu, că nu! O avut mandat, cum adică!

Domn : - Da era nicăieri, vorba aia.

GOVOR MIRCEA : - Şi i-am întins o mână mă, care o fost duşmanul meu de moarte, mă! Bun şi dacă m-o f... că eu îţi spun sincer m-o f... dacă ziceai că l-o f..., eu puteam dansa aici cum am vrut şi îl puneam ...să voteze invers.

Domn : - Şi aia se poate. Se putea, da!

GOVOR MIRCEA : - Şi puteam zice, bă ungurii îs majoritari acolo, bă asta s-o întâmplat ce să fac... nu sunt Golan mă!...l-am salvat. Şi nevastă-sa o avut atâta bun simţ şi m-am simţit bine şi o venit Ariana şi mi-o mulţumit. Chiar o zis, domnule eşti corect! Deci asta am făcut pentru unul care o vrut să mă f... atuncea ce, să te f... pe tine mă Cristi, dacă măcar ...interes... da bine”




Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...