Ponta a DEMISIONAT!

Ponta a DEMISIONAT!

Victor Ponta a anunțat oficial că a demisionat. ''Anunț demisia mea și demisia Guvernului'', a spus Ponta la Digi24. 

"Incepand cu ziua de astazi imi depun mandatul de prim ministru si implicit pe cel al Guvernului Romaniei", a anuntat miercuri Victor Ponta. "Am obligatia sa constat supararea legitima care exista in cadrul societatii si dorinta legitima de a avea responsabilitati mai mari decat patronii unei firme", a afirmat premierul demisionar, subliniind ca nu vrea sa lase responsabilitatea "pe seama altora". "Nu ma bat cu oamenii, cred ca ar fi o mare greseala si am avea toti de suferit", a adaugat Ponta, subliniind ca "Sper ca depunerea mandatului meu si a guvernului sa satisfaca cererile protestatarilor."

"Incepand cu ziua de astazi imi depun mandatul de prim ministru si implicit pe cel al Guvernului Romaniei", a anuntat miercuri premierul Victor Ponta.

"Am obligatia sa constat supararea legitima care exista in cadrul societatii si dorinta legitima de a avea responsabilitati mai mari decat patronii unei firme. Nu cred ca este corect sa las aceasta responsabilitate nici pe seama celor care au fost pe teren. Nu ma bat cu oamenii, cred ca ar fi o mare greseala si am avea toti de suferit", a afirmat Victor Ponta.

"Sper ca depunerea mandatului meu si a guvernului sa satisfaca cererile protestatarilor."

"Pana la formarea unui nou guvern vom asigura interimatul. La ora 4 vom avea o sedinta de guvern ca sa le multumesc tuturor colegilor si sa asiguram tranzitia catre un nou guvern."

"Cei care speculeaza politic acest moment vor plati scump", a mai spus premierul demisionar.

25 de mii de oameni au cerut, marti seara, in strada demisia Guvernului Ponta, numai in Capitala. Marsuri de protest au avut loc si in alte orase ale tarii, in memoria victimelor incendiului din clubul Colectiv. "Coruptia ucide", "Asasinii" si "Premier penal, mars la tribunal!" au fost cateva dintre scandarile manifestantilor.

Reacție CTP

„Pentru mine este o surpriză, nu mă așteptam. Eh, m-a suprins plăcut. Și-a dat demisia acum, după demonstrația de aseară”, a spus Cristian Tudor Popescu, într-o intervenție telefonică la Digi24.

Actualizare 11:17. „Victor Ponta a făcut ce trebuia să facă”, a scris Traian Băsescu pe Facebook. Astăzi, fostul președinte împlinește 64 de ani.

Actualizare 11:15. Surse din PSD spun că partidul exclude din start orice variantă cu UNPR privind formarea noului guvern. Acest partid cântărea din ce în ce mai mult în ultima perioadă, având 60 de parlamentari.

Ludovic Orban, deputat PNL: „Cu o întârziere de un an, în sfârșit Ponta a făcut ce ar fi trebuit să facă, să-și depună demisia. Din păcate, în toată această perioadă România a suferit și imaginea țării a avut de suferit în plan extern, iar pe plan intern lucrurile s-au degradat.” 

Surse

Liviu Dragnea si Valeriu Zgonea i-au cerut azi noapte demisia premierului Victor Ponta intr-o discutie extrem de tensionata, au declarat pentru HotNews.ro surse politice. Aceasta discutie a avut loc pe fondul protestelor masive din Bucuresti. Marti seara, peste 25.000 de oameni i-au cerut demisia lui Victor Ponta, Gabriel Oprea dar si a primarului sectorului 4, Cristian Popescu Piedone in urma tragediei de la clubul Colectiv.



Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro