Ponta anunţă că va cere CSAT o evaluare privind problemele de securitate inclusiv legată de Moldova

Ponta anunţă că va cere CSAT o evaluare privind problemele de securitate inclusiv legată de Moldova

Premierul Victor Ponta a anunţat că, în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), va cere în prima şedinţă o evaluare din partea tuturor instituţiilor cu atribuţii privind problemele de securitate inclusiv din perspectiva Republicii Moldova, după criza din Ucraina.

Premierul Victor Ponta (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Prezent la Sculeni, alături de omologul său moldovean, Iurie Leancă, pentru a marca eliminarea vizelor UE pentru cetăţenii moldoveni, Ponta a arătat că România trebuie să fie alături de Republica Moldova nu doar din punct de vedere economic, ci şi din cel al securităţii.

El a apreciat că statul vecin se confruntă cu o mare criză, după problemele apărute în Ucraina, şi a precizat că va avea o discuţie în acest sens cu Leancă.

"Nu putem sta cu mâinile încrucişate", a spus Ponta.

Premierul Victor Ponta şi omologul său moldovean, Iurie Leancă, s-au întâlnit în localitatea Floreni din Republica Moldova şi au venit în satul Sculeni, raionul Ungheni, pentru a marca eliminarea vizelor europene pentru cetăţenii moldoveni.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro