Ponta: Băsescu "trage" azi o petrecere, dar Constantinescu, Iliescu, Năstase ne-au adus în NATO

Ponta: Băsescu "trage" azi o petrecere, dar Constantinescu, Iliescu, Năstase ne-au adus în NATO

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că şeful statului, Traian Băsescu, "trage" azi o petrecere ca să aniverseze zece ani de la aderarea la NATO, deşi meritul pentru acest lucru aparţine foştilor preşedinţi Constantinescu şi Iliescu şi fostului premier Adrian Năstase.

Victor Ponta (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Vreau să spun, pentru că toată lumea aniversează zece ani de la intrarea în NATO, eu cred că ar trebui să aniverseze cei care au un merit pentru intrarea noastră în NATO: preşedinteele Constantinescu, premierii de atunci, preşedintele Iliescu, primul-ministru Adrian Năstase . Ei sunt cei care ne-au adus în NATO, ca să tragă o petrecere azi preşedintele Băsescu, care nu are nicio legătură, bineînţeles, cu NATO. El e cu petrecerile de după", a spus Ponta în debutul şedinţei BPN al PSD, la care presa a avut acces.

El a făcut apel la a nu se uita cine sunt cei care au avut viziunea corectă de a aduce România în NATO.

"Slavă Domnului că cei care au condus România după '97, '98 şi până în 2003 au reuşit să ia această decizie fundamentală pentru România. Şi acum, când sărbătorim zece ani de NATO, să nu uităm totuşi cine ne-a adus în NATO. S-ar putea să credem că cei care dau azi cu şampanie sunt cei care ne-au adus şi nu e aşa. Nu putem decât să le mulţumim celor care au avut atunci această vizune corectă", a spus Ponta.

La ceremonia organizată la Cotroceni cu ocazia împlinirii a zece ani de la aderarea României la NATO participă şi foştii şefi de stat Ion Iliescu şi Emil Constantinescu .

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...