Ponta, despre gazele de şist: Dacă nu avem gaze din producţia internă, le luăm din Rusia?

Ponta, despre gazele de şist: Dacă nu avem gaze din producţia internă, le luăm din Rusia?

„Am văzut ieri - chiar dacă nu a fost foarte mediatizat, eu iau foarte în serios - discuţia despre gazele de şist. A fost o zi de organizare a unor proteste apropos de gazele de şist şi cred că e un alt subiect asupra căruia trebuie să discutăm foarte serios, pentru că trebuie spus «Bun, şi dacă nu avem gaze din producţia internă, de unde le luăm ? Din Rusia». Adică, în contextul actual, cred că orice protest trebuie să aibă un scop şi o finalitate şi cred că o discuţie serioasă pe orice temă e utilă", a spus Ponta.

Peste 350 de persoane au participat, duminică după-amiază, în municipiul Vaslui, la un marş de protest faţă de gazele de şist.

Acţiuni similară au avut loc şi în localitatea Banca, unde aproximativ 30 de oameni s-au adunat în curtea sediului Căminului Cultural, precum şi în municipiul Bârlad, unde peste 100 de localnici şi-au exprimat nemulţumirile în faţa sediului primăriei, potrivit Mediafax

Proteste faţă de explorarea şi exploatarea gazelor de şist au avut loc şi în Bucureşti, Arad, Cluj-Napoca şi Timişoara.

Sâmbătă, la Pungeşti, cu o zi înainte de Ziua Naţională de Luptă Împotriva Fracturării Hidraulice, peste o sută de persoane, majoritatea localnici, au protestat faţă de gazele de şist, oamenii mărşăluind pe o distanţă de câţiva kilometri pe drumul judeţean care tranzitează comuna, până în apropierea perimetrului deţinut de compania Chevron.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro