Ponta le taie din CALORII clienților cazați la TUBULATURĂ

Ponta le taie din CALORII clienților cazați la TUBULATURĂ

Ponta le taie din calorii clienților cazați la TUBULATURĂ.

Pe masa Guvernului se află un proiect de lege prin care se va tăia din norma de hrană alocată persoanelor reținute și arestate preventiv. Expunerea de motive a legii spune că s-a estimat un indice de creștere anual de 105% a numărului celor care se află în închisori, așa că Guvernul trebuie să facă economii în privința banilor alocați pentru hrana persoanelor arestate și condamnate.

„Pentru determinarea influenţelor economice ale modificării baremurilor calorice ale normelor de hrană pentru persoanele private de libertate, s-a ţinut cont de efectivele medii înregistrate la nivelul anului 2015 şi prin estimarea unui indice anual de creştere a efectivelor de 105%”, se arată în document.

Potrivit proiectului de lege care va trimis la Parlament, norma de hrană a persoanelor aflate în arest preventiv va scădea de la 3645 de calorii pe zi la o rație fixată între un minim de 2250 de calorii și un maxim de 2855 de calorii pe zi. Conform ordonanței nr 26/1994 aflată acum în vigoare și pe baza căreia se calculează hrana celor aflați în arest, persoanele reținute și arestate preventiv beneficiază de o rație de mâncare mai mare decât cei condamnați definitiv și aflați în penitenciare, cu o normă  de hrană de 3645 de calorii față de una de de 2855 de calorii.

Guvernul susține că nu trebuie să fie hrăniți mai bine cei arestați preventiv, în comparație cu cei condamnați definitiv:

„În jurisprudenţa C.E.D.O. şi în standardele stabilite de către Regulile Penitenciare Europene, se precizează că singurele criterii care trebuie avute în vedere la stabilirea normelor de hrană sunt cele privind cantitatea şi calitatea hranei şi nu calitatea procesuală a persoanelor private de libertate”

Expunerea de motive a legii arată că Guvernul estimează că această măsură va aduce o economie de 2 milioane de euro la bugetul statului în anul 2016, urcând până la aproape 3 milioane de euro în 2019.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Oana Mizil, în spital după ce a fost bătută de Marian Vanghelie!

2 „Piggy își bate la propriu joc de voi gâștele” / Oana Zăvoranu șterge pe jos cu Oana Roman

3 JO 2020, canotaj / Fetele de aur ale României, o nouă cursă entuziasmantă!

4 Așa o fi? / Continuă tradiția turnătorilor de lux la DNA în PSD?

5 VIDEO Fugarul Rizea / Iată cine va fi candidatul PSD la alegerile prezidențiale din 2024