Ponta, umilit în SUA/Banii cheltuiţi cu Daciana ar trebui plătiţi din buzunarul lui

Ponta, umilit în SUA/Banii cheltuiţi cu Daciana ar trebui plătiţi din buzunarul lui

O mare minciună şi manipulare s-a desfăşurat zilele scestea pe ecranele televiziunilor controlate de vechii şi noii securişti. ,,Vizita de stat'' a premierului României în SUA este un fals care ar trebui dezminţit, şi va fi, de ambasada SUA la Bucureşti. În realitate, plimbarea pe banii noştri, a celor mulţi şi proşti, nu a avut nici o legătură cu Administraţia de la Washington. Ponta va deconta banii de călătorie, pentru tot circul, pe participarea la Adunarea Generală a ONU, singurul moment oficial şi real pentru care a fost prezent pe teritoriul Statelor Unite. În rest, totul este minciună şi manipulare. Care să ascundă trista realitate cu care se confruntă acest băieţaş puţin cretinoid: este singurul candidat PSD care nu a fost primit la Casa Albă după anunţul candidaturii la preşedinţie. Iliescu, Năstase şi Geoană au fost primiţi, în cadrul unor vizite oficiale, la Casa Albă, la cel mai înalt nivel. Mircea Geoană a fost primit chiar în condiţiile în care, la momentul vizitei, nu ocupa nicio funcţie oficială de stat în România. Era un simplu candidat. Să nu mai spunem că, de fiecare dată, o mare televiziune americană îl invita pe candidat la o emisiune. La Ponta s-a spus pas.

Ambasada SUA la Bucureşti ar trebui să reacţioneze la ştirea falsă că Ponta a avut o aşa-zisă ,,mică discuţie'' cu preşedintele Obama. Această discuţie este o minciună. Ea nu a avut loc. Poate că a avut loc o discuţie. Atunci când Obama şi soţia au făcut poza cu Ponta şi Daciana. Despre cum să se aşeze în cadru. Dacă s-ar da o fotografie largă, cu întreaga cameră, s-ar observa că toţi liderii statelor africane stăteau la rând să-şi facă poze cu Obama. În cadrul protocolului. Fotografiille de mai jos spun totul despre minciuna ordinară de care sunt capabili atât cei doi membri ai familiei Ponta cât şi nenororociţii care, pe bani grei, mint oamenii din ţară. 120 de astfel de poze a făcut familia Obama în cadrul protocolului de la dineul oferit la Casa Albă. Însă aici putem discuta şi despre ce a căutat Daciana Sârbu într-o vizită care nu a fost vizită de stat. Ea nu avea ce să caute la ONU. A fost adusă însă pentru poza cu familia Obama. Pentru o amărâtă de manipulare. În acest caz cine ar trebui să suporte cheltuielile cu deplasarea Dacianei Sârbu în SUA? Noi? Sau acest imbecil? Poate că a fost plătită de Chirieac. Că tot a scris că Ponta a obţinut OK-ul Americii... A obţinut pe dracu'!

Însă cea mai mare umilinţă a îndurat-o Victor Ponta în SUA când a fost obligat să se întâlnească, în cadru oficial, cu Victoria Nuland, adjunctul secretarului de stat John Kerry. Săracul Corlăţean n-a avut ce face. Deşi s-a zbătut din răsputeri. Oricum, dacă el ar putea vorbi, multe ar avea de spus despre ce spun americanii despre Ponta. Să nu mai vorbim despre Mircea Geoană. Faptul că americanii i-au dat-o pe Nuland arată că cei mari nu te iartă niciodată. Când a venit Nuland în România, Ponta a fugit în Italia spunând că nu este de rangul lui să se întâlnescă la un asemenea nivel. Că o să se vadă cu cineva de nivelul ei, cu Corlăţean şi cu liderii Opoziţiei. El e prim-ministru. Propaganda şi-a făcut atunci treaba. La toate televiziunile prin care suntem manipulaţi.

Acum, toată lumea a tăcut. Momentul întâlnirii cu Nuland a fost expediat în neant. Poza cu Obama a fost de bază. Ea va fi folosită în campanie.

A sesizat cineva cât de mare a fost manipularea în acest caz? Despre ce cheltuieli uriaşe vorbim, ca cele două televiziuni ale securiştilor să organizeze studiouri în SUA unde să poată da, în fiecare seară, interviuri aberante acest păpuşoi?

Ponta este privit cu reticenţă în SUA

Victor Ponta nu prezintă garanţii de securitate pentru SUA. Datele despre trecutul său au stârnit rumoarea oficialilor americani care văd în Ponta o sursă de vulnerabilitate. Iar această situaţie justifică şi reticenţa manifestă a administraţiei Obama de a-l legitima ca partener de dialog. Mai mult decât atât, Victor Ponta este văzut ca făcând parte dintr-un grup care alte obiective decât cele cuprinse în Parteneriatul strategic dintre România şi SUA. Iar unul din membrii grupului este chiar socrul său, Ilie Sârbu, fost ofiţer acoperit DIE, cu misiuni în Anglia, Elveţia şi Germania înainte de 1990.

Cea mai importantă întâlnire a lui Ponta în SUA, tot cu un chinez

Persoana de cel mai înalt rang cu care s-a întânit Ponta în SUA a fost tot un chinez. Cu viceprim-ministrul Consiliului de Stat al Republicii Populare Chineze Zhang Gaoli. Iar faza asta cu chinezii începe să devină deja mai mult decât suspectă.

 Întâlnirea cu românii, un fiasco. Parcă s-ar fi întâlnit cu teroriştii

Zarvă mare joi, 25 septembrie, ora 9 dimineața, în fața clădirii situate la intersecția 38 Street cu 3 Avenue, sediul Consulatului General al României la New York, unde a avut loc întâlnirea premierului Victor Ponta cu membri ai Comunității Româno-Americane și cu câțiva jurnaliști români locali, invitați în dublă calitate... dar nu sub acoperire!

Iată ce spunea Ponta, în 2012, la Chicago, despre scopul vizitei în SUA

“Din constrângeri de timp și de spațiu, presa nu va avea acces la eveniment. În aceste condiții, pentru aplicarea unor reguli uniforme, membrii comunității care au și calitatea de reprezentanți ai presei locale vor participa exclusiv în prima calitate - aceea de membri ai comunității, nefiind permis accesul la întâlnire cu reportofoane, camere de fotografiat sau filmat”, ne avertiza invitația concepută de staff-ul primului-ministru și pusă în aplicare - cu exces de zel și heirupism de fruntaș pe ramură - de doamna Consul General, Ioana Gabriela Costache. Ordinul a fost executat, camerele foto/video și reportofoanele reținute la intrare, de parcă fiecare dintre noi avea în buzunar câte un pistol cu glonț pe țeavă sau vreo bombă artizanală. Situația a fost cu atât mai hilară cu cât niciodată în ultimii 24 de ani nu s-au luat asemenea măsuri, deși la astfel de întâlniri au participat toți președinții, primii-miniștri și miniștrii de Externe ai României.
Ajunși la locul faptei, am avut o altă surpriză: Comunitatea Română era reprezentată de circa 20 de persoane, restul sălii fiind umplută cu diplomați sau personal al Consulatului, Misiunii României la ONU sau Ambasadei de la Washington, cam 50 la număr, veniți să-l salute pe șeful Guvernului! După o scurtă introducere făcută de ministrul de Externe Titus Corlățean, premierul a dat mâna cu toată lumea, apoi a fost tras repede, conform strategiei, spre sala alăturată, unde se afla o masă plină cu bunătăți pentru micul dejun. În final, situația jenantă a fost rezolvată chiar de Victor Ponta, care, spre surprinderea asistenței și a noastră, a părăsit corul aplaudacilor și ne-a invitat să discutăm despre problemele comunitare - scopul acestei întâlnirii. În plus, premierul ne-a ridicat și interdicția da a filma sau înregistra ce s-a discutat, punând bomboana pe coliva unei întâlniri mai mult formale. Am apreciat gestul primului-ministru de a-i baga în seamă pe cei pentru care venise, nu și organizarea. Cred că premierul s-ar fi descurcat mai bine fără “ajutorul” unui staff de recruți încă necopți și a consulului general Ioana Gabriela Costache, depășit de situație. Așa s-a desfășurat, în mare, întâlnirea lui Victor Ponta cu membrii Comunității Române din New York. “Nu e bine, Victoraș, nu e bine”! a scris Grigore Culian în corespondenţa de la NY pentru cotidianul.ro.

Potrivit chiar Comunicatului emis de Guvern, în zilele de 23 septembrie – 25 septembrie 2014, Victor Ponta a avut următorul program:

„MARŢI, 23 SEPTEMBRIE 2014

•  15.30-16.00 Întrevedere cu domnul Recep Tayyp ERDOGAN, Preşedintele Republicii Turcia

• 17.40-18.20 Întrevedere cu domnul ZHANG Gaoli, Viceprim-ministru al Consiliului de Stat al Republicii Populare Chineze

• 19.00 Recepţie oferită de domnul Barack OBAMA şi prima doamnă, în onoarea şefilor delegaţiilor participante

MIERCURI, 24 SEPTEMBRIE 2014

• Participare la deschiderea dezbaterilor generale ale celei de a 69-a sesiuni a Adunării Generale a ONU

• 13.15-14.20 Dejun oferit de domnul Ban Ki-Moon, secretar general al ONU în onoarea şefilor de delegaţii

• 18:00-20:00 Recepţie oferită de Preşedintele Consiliului European, Preşedintele Comisiei Europene şi Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Politică Externă

JOI, 25 SEPTEMBRIE 2014

• 09.00-09.45 Vizitarea sediului Consulatului General al României la New York Întâlnire cu reprezentanţii comunităţii româneşti

• 13.30-14.30 AGONU. Participare la dezbateri şi susţinerea intervenţiei şefului delegaţiei române în cadrul dezbaterilor generale ale AGONU 69.”



Președintele Sri Lanka, Mahinda Rajapaksa și Prima Doamnă, Shiranthi Wickremasinghe Rajapaksa cu Barakq şi Michelle Obama


Barack Obama şi Michelle Obama cu Matteo Renzi şi Agnese Landini


Barack Obama şi Michelle Obama cu Uhuru şi Margaret Kenyatta-Kenia


Barack Obama şi Michelle Obama cu Gaston A. Browne, Premier Antigua şi Barbuda


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

4 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...