Ponta: Un proiect de autonomie pe criterii etnice nu este în spirit european și nu va avea susținere

Ponta: Un proiect de autonomie pe criterii etnice nu este în spirit european și nu va avea susținere

Un proiect de autonomie pe criterii etnice, precum cel întocmit de UDMR pentru ținutul secuiesc, nu este conform cu principiile Uniunii Europene și nu va beneficia de sprijinul celorlalte forțe politice din România, a afirmat, marți, premierul Victor Ponta.

"Este clar că nu va avea susținere nici din partea majorității, am văzut că și domnul Iohannis și PDL-ul l-au respins. (...) Un proiect de autonomie pe criterii etnice nu este în spirit european și evident că nu va avea susținere", a declarat Ponta, la Digi TV.

Premierul s-a pronunțat, în schimb, în favoarea descentralizării și acordării de puteri sporite autorităților locale, deoarece acestea cunosc cel mai bine nevoile comunităților. "Descentralizare și luarea deciziilor de către cei care sunt mult mai apropiați, pentru că, în mod natural, primarul, consilierul local, județean sunt mult mai apropiați de alegător decât este un ministru de la București, asta cred este o direcție corectă și o susțin și voi susține Guvernul să facă această reformă", a explicat Ponta. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...