Primele IMAGINI cu Iulian Gherguţ, RĂPIT de o grupare jihadistă în Burkina Faso. ROMÂNUL cere ajutor pentru a fi SALVAT. MAE confirmă imaginile/VIDEO

Primele IMAGINI cu Iulian Gherguţ, RĂPIT de o grupare jihadistă în Burkina Faso. ROMÂNUL cere ajutor pentru a fi SALVAT. MAE confirmă imaginile/VIDEO

Iulian Gherguţ face apel la familia sa, directorul companiei pentru care a lucrat şi la guvernele României şi cel din Burkina Faso pentru a fi salvat. Sâmbătă au apărut primele imagini cu românul răpit în Burkina Faso: o înregistrare filmată pe 18 august şi publicată pe 29 august. 

Înregistrarea publicată sâmbătă reprezintă primele imagini cu Iulian Gherguţ, de la răpirea acestuia, petrecută în luna aprilie.

Iulian Gherguţ spune în mesajul său că a fost răpit de gruparea Al-Mourabitoun şi cere ajutor din partea familiei sale, a directorului companiei pentru care lucra şi din partea guvernelor României şi celui din Burkina Faso, pentru a începe negocierile şi a fi eliberat. 

MAE a confirmat faptul că imaginile cu Iulian Gherguţ sunt veridice.

"Celula de criză interinstituţională s-a reunit imediat ce materialul video a devenit public, a analizat diverse scenarii de evoluţie a cazului şi au examinat acţiunile posibile pentru soluţionarea situaţiei cetăţeanului român luat ostatic. Celula de criză interinstituţională studiază în regim de urgenţă autenticitatea materialului video menţionat. Totodată, Celula de criză interinstituţională confirmă că persoana care apare în materialul video este cetăţeanul român în cauză. În cazul în care veridicitatea materialului video se confirmă, se poate considera că materialul reconfirmă datele deţinute deja de celula de criză interinstituţională conform cărora cetăţeanul român se află în viaţă şi este în bune condiţii de sănătate", se arată în comunicat citat de Agerpres.

'În cazul în care autenticitatea materialului video se confirmă, Celula de criză interinstituţională precizează că lansarea unui astfel de mesaj în spaţiul public se înscrie în tiparul obişnuit al situaţiilor de acest gen. Celula de criză mai precizează că, având în vedere specificul acestei operaţii de autentificare, procedurile de verificare pot să dureze. Celula de criză interinstituţională va continua efortul său, prin instituţiile sale componente, conform competenţelor fiecăreia, pentru eliberarea cetăţeanului român", se mai arată în comunicat.

Iulian Gherguţ a fost răpit în luna aprilie de la o mină din mangan din Burkina Faso, unde lucra ca agent de securitate. La scurt timp, gruparea jihadistă Al-Mourabitoun a confirmat răpirea românului.

„Gruparea Al-Mourabitoune invită guvernul român să acorde o atenţie serioasă dosarului negocierilor cu privire la ostaticul român care este în mâinile noastre. Guvernul român va fi responsabil în totalitate pentru soarta ostaticului, dacă întârzie să profite de ocazia oferită de a-şi elibera cetăţeanul. Gruparea Al-Mourabitoune confirmă loialitatea faţă de Abu Bakir Al Bagdadi (n.r. liderul Statului Islamic) şi neagă faptul că ar fi aderat la Al-Qaida”, a spus Adnane Aboul Walid Al-Sahraoui, liderul Al-Mouarbitoune, la scurt timp după răpire.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale