Primul SEMN! Un judecător căruia NU-I plac CĂTUȘELE, LĂUDAT de Antena3 și Radu Tudor, va ajunge șeful CSM!

Primul SEMN! Un judecător căruia NU-I plac CĂTUȘELE, LĂUDAT de Antena3 și Radu Tudor, va ajunge șeful CSM!

Ne facem datoria și atragem atenția asupra mizeriilor care au început să blocheze plămânii luptei anticorupție! Și care au drept țintă blocarea ''revoluției'' DNA, adică punerea botniței pe fălcile dulăului. Și toți ''dulăii'' din presă tac! Mai mult, în România Liberă Mircea Aron este lăudat! Iar HotNews se rezumă doar la un mârâit de formă... Nimeni nu mai amintește despre jegoasele negocieri subterane dintre uslinoși din Parlament și niște otrepe din CSM pentru limitarea competențelor DNA! Cât despre președinte, ce să mai vorbim, el nici nu va fi prezent! Că nu s-a întors, săracul obosit, din noul concediu prelungit! Și toți au uitat că în mai anul trecut Mircea Aron și fostul șef al CSM Adrian Bordea au fost jefuiți la hotelul Continental din Arad de 6700 euro și 1500 lei, bani de buzunar...

Peste doar câteva ore, în fruntea CSM va fi instalat unicul candidat la funcția de șef, judecătorul aproape pensionar, are deja 63 de ani, Mircea Aron. Unic candidat, la fel ca la PSD! Poate nu întâmplător! Mircea Aron a devenit membru CSM odată cu Lidia Bărbulescu. Dar, bravo uslinoșilor care și-au făcut treaba, a fost lăudat în nenumărate emisiuni la Antena3. Iar coada de topor a lui Voiculescu, Radu Tudor, i-a adus un adevărat omagiu pe blogul său. Lăcrimând de bucurie că Aron a umilit-o într-o ședință a CSM pe șefa DNA, Codruța Kovesi! Mai ales că Aron era deja era erou după declarația contra cătușelor. Făcută chiar în mijlocul uslinoșilor, adică PSD+PNL, în Parlament.

Declarația lui Aron despre cătușe din Senat

In 2015, Aron a intrat in atentia presei printr-o declaratie, facuta in cadrul sedintei Comisiei juridice din Senat, in care sustinea ca este scandalos ce se intampla in “Spatiul public romanesc” cu privire la “spectacolul catuselor” in cazul arestatilor preventiv, afirmand ca aceste situatii “nu sunt conforme cu morala crestina” .

"Exista o placere morbida in a exhiba situatii de genul asta care nu sunt conforme cu morala crestina - desi nu pot sa spun ca toata ziua bat templele - dar este scandalos ce se intampla in spatiul public romanesc. Am incercat si am atras atentia - feriti arestatii preventiv de lumina reflectoarelor. Eu am fost cel care a zis 'sa incetam spectacolul catuselor'. Ma gandeam sa umblam in lege a audiovizualului sa vedem daca este normal ca la televiziuni trei sferturi din timp sa fie ocupat de arestati. As vedea in legea audiovizualului asa ceva." , a declarat membrul CSM Mircea Aron, in Senat.

Judecator CSM : “Sefa DNA sa bata 100 de matanii”
By Radu Tudor -Dec 17, 2014 

Judecatorul Mircea Aron (foto) din CSM a tras miercuri un adevarat perdaf sefei DNA Laura Codruta Kovesi si procurorilor din parchetul anticoruptie pentru faptul ca au indraznit sa critice o solutie a unui judecator suprem. Judecatorul Mircea Aron a afirmat ca procurorii DNA ar trebui sa citeasca timp de o saptamana, in fiecare zi, art. 1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, care prevede ca “Magistratura este activitatea judiciara desfasurata de judecatori in scopul infaptuirii justitiei si de procurori in scopul apararii intereselor generale ale societatii, a ordinii de drept, precum si a drepturilor si libertatilor cetatenilor”. De asemenea, Aron considera ca cei din DNA ar trebui sa bata 100 de matanii, tot zilnic, pentru modul in care au actionat in cazul judecatoarei Rodica Cosma de la ICCJ, care a fost reclamata la Inspectia Judiciara dupa ce a refuzat sa il aresteze pe Radu Mazare, in conditiile in final hotararea a fost confirmata de alte doua judecatoare ICCJ.

DNA-ul condus de Kovesi a incalcat independenta Justitiei 

Aron a dat aceste sfaturi in sedinta Plenului CSM de miercuri, 17 decembrie 2014, cand s-a decis ca DNA a adus atingere independentei sistemului judiciar. Hotararea a fost luata in cazul privind sesizarea trimisa de sefa DNA Laura Codrutei Kovesi la Inspectia Judiciara pentru cercetarea si eventual sanctionarea judecatoarei Rodica Cosma de la Inalta Curte, care a refuzat sa il aresteze pe Radu Mazare.

In primavara acestui an, DNA a cerut cercetarea si sanctionarea judecatoarei Cosma, pentru “lipsa totala a motivarii hotararilor judecatoresti sau a actelor judiciare ale procurorului, in conditiile legii” si “exercitarea functiei cu rea-credinta sau grava neglijenta”. Sesizarea a fost clasata de Inspectia Judiciara, dar in septembrie 2014, Sectia pentru judecatori a CSM a sesizat Inspectia Judiciare pentru efectuarea de verificari prin care sa se stabileasca daca DNA a adus sau nu atingere independentei justitiei si judecatoarei supreme Rodica Cosma.

 Mircea Aron

Judecatorul Mircea Aron este membru al CSM din 2010, cand a fost ales de Adunarea Genrala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) sa reprezinte instanta suprema alaturi de Lidia Barbulescu. Mircea Aron a mai candidat si in 2013 la functia de presedinte al Consiliului, fiind invins atunci de procurorul Oana Schmidt-Haineala.

Aron a absolvit Facultatea de Drept din Bucresti in 1981, an in care a debutat la Procuratura Curtea de Arges, potrivit CV-ului acestuia publicat pe site-ul CSM. Intre 1985 si 1990 acesta a lucrat ca procuror la Procuratura Generala si pana in 1992 a fost procuror militar la Directia Parchetului Militar.Acesta a intrat in breasla judecatorilor in 1992, la Curtea Suprema – Sectia Militara. Este judecator al Inaltei Curti de Casatie si Justitie din 1998, instanta pe care a parasit-o pentru cateva luni in perioada iunie – decembrie 2004, pentru a fi judecator la Curtea de Apel Bucuresti. Acesta nu este la primul mandat in CSM, fiind din 1998 pana in 2001 secretar general adjunct al CSM si membru al Consiliului pana in 2002.



Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro