Putin: Atacul Turciei asupra avionului rusesc este o "lovitură în spate" aplicată Rusiei de "complicii terorismului". Vor fi consecințe!

Putin: Atacul Turciei asupra avionului rusesc este o "lovitură în spate" aplicată Rusiei de "complicii terorismului". Vor fi consecințe!

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a denumit doborarea avionului rusesc de catre Turcia o "injunghiere in spate" din partea complicilor teroristilor, afirmand ca incidentul va avea consecinte serioase asupra relatiilor Moscovei cu Ankara, scrie Reuters.

Vorbind inainte de o intalnire cu regele Abdullah al Iordaniei, la Soci, pe malul Marii Negre, Putin a afirmat ca avionul se afla in Siria, la un kilometru de granita cu Turcia, cand a fost atacat, si a cazut la 4 kilometri in interiorul Siriei.

"Avionul nostru, pilotii nostri nu amenintau Turcia", a spus Putin.

„Vor sa transforme NATO in slujitorul ISIS?  Inteleg ca fiecare stat are interesele sale regionale si noi am respectat asta intotdeauna, dar nu vom mai permite niciodata ca acest tip de crima care a avut loc astazi sa se mai intample”, este unul dintre mesajele lui Putin.

 
„Acest eveniment depaseste cadrul normal al luptei contra terorismului. Desigur, aramata noastra duce o lupta eroica impotriva terorismului… Dar pierderea de astazi este o lovitura de cutit in spate, realizata de complicii teroristilor. Nu pot sa o descriu in alt mod.

Nici pilotii, nici avionul nu a amenintat teritoriul Turciei. Este evident. Ei lupta impotriva teroristilor din zonele nordice ale Latakia, unde se afla mai ales militanti din Rusia, iar pilotii isi faceau datoria, de a se asigura ca acesti oameni nu se intorc in Rusia. Sunt oameni care clar sunt teroristi internationali.

Din moment ce ISIS are la indemana resurse uriase de sute de milioane si de miliarde de dolari, bani proveniti din comertul ilicit cu petrol, si din moment ce sunt protejati de fortele armate ale altor state, atunci este clar de ce sunt atat de indrazneti, de ce ucid oameni, de ce comit atentate teroriste in intreaga lume, inclusiv in inima Europei.

Vom analiza totul, iar evenimentul tragic de astazi va avea consecinte semnificative, inclusiv asupra relatiilor intre Rusia si Turcia. Intotdeauna am trata Turcia ca pe un prieten. Nu stiu cine era interesat ca asa ceva sa se intample, in niciun caz noi. Iar in loc sa intre imediat in contact cu noi, partea turca s-a dus imediat la partenerii din NATO pentru a discuta incidentul, de parca noi le-am doborat avionul, iar nu ei pe al nostru”, a subliniat Vladimir Putin, citat de The Guardian.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD a „câștigat” Primăria Sectorului 1! Justiția paralelă a Partidului a găsit 1360 de voturi în plus pentru „…

2 Avertismentul profesorului Virgil Păunescu în legătură cu vaccinurile

3 Așa o fi?

4 VIDEO Pentagonul mută un arsenal ultramodern în Europa / Replica SUA la manevrele ruşilor din Marea Neagră

5 Elena Băsescu, într-o ținută de „doar” 6500 de euro. Bine, a coborât dintr-un X6 care sare de 100.000!