Râca DICTATORILOR/Putin, ACUZAȚII GRAVE! REPLICA lui Erdogan.

Râca DICTATORILOR/Putin, ACUZAȚII GRAVE! REPLICA lui Erdogan.

Vladimir Putin a acuzat luni Ankara că a doborât săptămâna trecută un bombardier rusesc aproape de frontiera siriană pentru a proteja traficul de petrol al organizației Statul Islamic (SI), informează Reuters și AFP.

"Avem toate motivele să credem că decizia de a doborî avionul nostru a fost dictată de dorința de a proteja aceste căi pentru transportul petrolului spre teritoriul turc", a declarat Putin într-o conferință de presă pe marginea COP21 la Paris.

Putin a explicat, pe marginea conferinței internaționale asupra climatului din capitala franceză, că Rusia a primit informații arătând că petrolul SI este transportat prin Turcia, subliniind că doborârea avionului este o "mare greșeală".

El a adăugat că nu s-a întâlnit cu președintele turc Tayyip Erdogan luni la summitul de la Paris, notează Reuters. AGERPRES

Replica lui Erdogan a venit imediat

Recep Tayyip Erdogan a declarat că este pregătit să demisioneze dacă se va confirma afirmaţia privind cumpărarea de petrol de către Turcia de la Statul Islamic, potrivit tass.ru.

"Vă spun sincer: dacă aceste fapte vor fi confirmate, voi pleca din funcţie. Dar în acelaşi timp îl întreb pe domnul Vladimir Putin, el va rămâne?" - a declarat Erdogan, la Paris, răspunzând la afirmaţia conducerii ruse privind implicarea Turciei în contrabanda cu petrol din zonele controlate de Statul Islamic şi alimentarea financiară a teroriştilor.



Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA