Raluca Prună, propunerea lui Dacian Cioloș pentru Ministerul Justiției - surse. Varianta Mihai Sălăgean a picat

Raluca Prună, propunerea lui Dacian Cioloș pentru Ministerul Justiției - surse. Varianta Mihai Sălăgean a picat

Raluca Pruna, expert pe Justitie la Comisia Europeana, ar fi propunerea oficiala a premierului desemnat Dacian Ciolos pentru ministerul Justitiei, potrivit surselor Agerpres si Mediafax. Ea ar inlocui-o astfel pe Cristina Guseth, retrasa de Ciolos dupa prestatia de la audieri. Initial, marti dimineata, numele vehiculat de presa a fost Mihai Selegean, fost sef la Institutul National al Magistraturii, care a si fost in biroul lui Valeriu Zgonea. Raluca Pruna a fost tatonata de Dacian Ciolos inca de saptamana trecuta, potrivit surselor HotNews.ro, dar ea a refuzat in prima faza propunerea, dovada ca Ciolos a nominalizat-o pe Cristina Guseth.

Evenimentele relevante ale zilei privind noua nominalizare la Ministerul Justitiei:

UPDATE 10.03: Un alt nume vehiculat marti dimineata este Raluca Pruna, expert in Comisia Europeana. Numele sau a fost vehiculat si saptamana trecuta, dar sursele HotNews.ro au spus atunci ca ea ar fi refuzat propunerea

UPDATE 10.01: Mihai Selegean a fost vazut de ziaristi marti dimineata iesind din biroul presedintelui Camerei, Valeriu Zgonea.

Cine este Mihai Selegean

Fostul conducator al Institutului National al Magistraturii, Mihai Selegean, este luat in calcul pentru Ministerul Justitiei, la fel ca si Raluca Pruna, expert pe Justitie la Comisia eEuropean, spun surse oficiale citate de Agerpres. In prezent detine functia de director juridic la BRD, noteaza Mediafax.

Numele sau apare mentionat in contextul audierilor in cazul comisiei de ancheta ce a cercetat in 2009 contractul BRD cu Ministerul Turismului respectiv reesalonarea acordata de banca Elenei Udrea.

Atunci Patrick Gelin, directorul general al BRD (insotit la audieri de Mihai Selegean) a spus ca nu exista nicio legatura intre relatia contractuala pe care banca o are cu persoana fizica Elena Udrea si contractul juridic incheiat cu institutia Ministerului Turismului, scria in 2009 Mediafax.

Potrivit luju.ro, in februarie 2013, Selegean, impreuna cu un director adjunct al BRD, a facut o plangere penala la DIICTO impotriva directorilor BRD Dorobanti pentru complicitatea la inselaciune in dosarul creditelor neperformante de 85 mil. euro acordate grupului condus de Vasile Crestin.

Mihai Selegean s-a nascut la 23 iulie 1975, in Timisoara. A terminat in 1997 Facultatea de Drept din Bucuresti, cu lucrarea de diploma 'Limitele exercitarii dreptului de proprietate privata'.

Intre 1997 si 2003 a fost consilier juridic in Ministerul Justitiei, iar apoi director adjunct in Institutul National al Magistraturii (iulie 2003-ianuarie 2004).

A fost director al Institutului National al Magistraturii intre iunie 2004 si martie 2008.

Mihai Selegean, directorul INM, i-a adresat in mai 2007 ministrului Tudor Chiuariu o scrisoare prin care i se cerea sa-si anuleze vizita la INM, in asteptarea clarificarii motivului solicitarii ministeriale de revocare a procurorului Doru Tulus din functia de sef al Sectiei a II-a a Directiei Nationale Anticoruptiei (DNA), scria atunci gandul.info.

Gestul directorului INM a fost criticat de catre unii membri ai CSM.

In CV este mentionat si un masterat in dreptul afacerilor (2000 - 2001) la Universitatea Central Europeana, Budapesta, finantata de George Soros.

De asemenea, sunt mentionate si stagii de pregatire la Law School Admission Council, Newtown, Pennsylvania, USA, la Scoala Nationala de Magistratura din Franta, Paris si Bordeaux, la Institutul de Drept Umanitar, San Remo, Italia, la Institutul Francez din Bucuresti privitor la institutiile Uniunii Europene Septembrie si la Comisia Europeana a Drepturilor Omului, Strasbourg.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Conspirația tăcerii / Cine este femeia care a accidentat mortal două fete în București și a fost lăsată în liber…

2 Așa o fi?

3 Farmacist-șef al Spitalului Universitar CF Cluj: „SARS-CoV-2 a fost creat în Danemarca de către Institutul Pas…

4 Cristian Diaconescu va fi, cel mai probabil, președintele PMP. Se pregătește fuziunea cu PNL

5 ULTIMA ORĂ Șeful serviciului secret al MAI din Suceava, săltat de procurorii DNA