România CORUPTĂ/Cumpărătorul GELSOR, senatorul PSD Ioan Chelaru, va CONDUCE Comisia de REVIZUIRE a CONSTITUŢIEI

PSD îl va susţine pe senatorul Ioan Chelaru pentru preşedinţia Comisiei de revizuire a Constituţiei, au precizat, luni, pentru MEDIAFAX, surse din partid.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, după şedinţa BPN a PSD, că speră ca lucrările Comisiei de revizuire a Constituţiei să fie "repornite".

Cine este senatorul Ioan Chelaru, „curăţătorul de la Gelsor“

Actualul senator PSD Ioan Chelaru, un fost avocăţel din Roman, este instrumentul lui Sorin Ovidiu Vântu în Parlamentul României. Mai mult de atât, cei doi sunt prieteni încă din adolescenţă.

„Cu Sorin Ovidu Vîntu sunt în aceleaşi relaţii bune, de prietenie“, spunea Chelaru, precizând că este „prieten cu Vîntu din adolescenţă“. Legăturile dintre cei doi nu s-au oprit numai la prietenie şi au mers mai departe şi în sfera afacerilor tip „ţeapă“ marca Vîntu. În 2000, în plin scandal FNI, Vîntu i-a vândut Grupul Gelsor lui Ioan Chelaru, cu dreptul de răscumpărare. Cu toate acestea, Vîntu a declarat ulterior că nu mai este interesat de acest lucru. Ca să piardă urma acestei inginerii financiare, Chelaru a vândut-o după circa 18 luni în care a fost acţionar majoritar. Valoarea din acte a tranzacţiei, încheiată în iulie 2000, a fost de 30 miliarde de lei, plătibili eşalonat în 25 de ani. Valoarea reală era de 199,87 miliarde lei. Mai departe, Chelaru a vândut, în 2002, firma către firma-fantomă Anwin Alliance Limited, un off-shore despre care Chelaru a precizat că „nu îşi mai aminteşte“ cine este patronul.

Declaraţia de avere


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 În ce țară trăim? Priviți, acestea sunt imagini din „Carrefour”, la Târgu-Mureș! / Produsele românești parcă ni…

2 Surse / Firea a încercat un scenariu lacrimogen cu ambulanța pe motiv de dosar la DNA privind spitalul Gomoiu

3 Birchall / Daţi share, să se ştie cine apără Secţia Specială moşită de Iordache, Toader și Savonea

4 „Cadou” de la PSD / Românii care s-au împrumutat în lei după ce politicienii au înlocuit ROBOR din calculul dobâ…

5 Document / Pacienții Covid au început să plece din spitale, începând de vineri / Statul rămâne fără instrumentul l…