Schulz, despre declaraţiile lui Băsescu: Cred că preşedintele Băsescu se înşeală

Schulz, despre declaraţiile lui Băsescu: Cred că preşedintele Băsescu se înşeală

Preşedintele PE, Martin Schulz, a declarat, duminică seară, întrebat despre declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu la adresa sa, că şeful statului român se înşeală, precizând că a apărat întotdeauna România şi drumul european al Moldovei.

Schulz, despre declaraţiile lui Băsescu: Cred că preşedintele Băsescu se înşeală (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

Schulz a spus că are o responsabilitate la nivel instituţional şi că el respectă instituţia preşedintelui României. "Nu voi răspunde la acelaşi nivel", a spus Schulz, la Antena 3 .

Preşedintele Parlamentului European a ţinut să menţioneze însă că este de părere că preşedintele român se înşeală în aprecierile la adresa sa. "Cred că s-a înşelat, poate că unul dintre consilierii săi i-a dat documentele greşite", a spus Schulz.

El a ţinut să menţioneze că a sprijinit mereu România, precum şi parcursul european al Moldovei.

Schulz a declarat, sâmbătă, după lansarea eurocandidaţilor PSD-UNPR-PC, că a fost surprins de observaţiile preşedintelui Traian Băsescu la adresa sa, menţionând că şeful statului nu i-a citit cu atenţie declaraţiile şi că îl va întreba personal la ce anume s-a referit.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că este importantă o prezenţă bună la euroalegeri, scrutin care va prefigura numele viitorului şef al Comisiei Europene, care poate fi socialistul Martin Schulz, pentru care "anexarea Crimeei era un fapt împlinit", sau popularul Jean-Claude Juncker.

Traian Băsescu a declarat că ar fi important de dezbătut în eurocampanie motivele pentru care să fie condusă Comisia Europeană, de acum înainte, de Jean Claude Junker sau de Martin Schultz, "mai ales dacă privim lucrurile prin prisma ultimelor declaraţii şi acţiuni ale socialiştilor".

"Pentru domnul Schulz anexarea Crimeei era un fapt împlinit şi asta e, şi trebuie să fim liniştiţi. Probabil o asemenea abordare ar avea şi dacă se întâmplă şi alte evoluţii negative, în defavoarea României", a spus Băsescu.

Preşedintele a explicat că se poate face o dezbatere pe acesată temă, şi anume ce este în avantajul Românei să avem un preşedinte al Comisiei Europene socialist sau un un preşedinte de Comisie din spectrul PPE.

"Nu mai vorbim de faptul că trebuie să ne uităm şi la dimenziunile ţărilor, nu cumva riscăm să creăm o forţă incredibilă unui singur stat care, oricum, este extrem de influent prin crearea condiţiilor ca domnul Schultz să devină preşedinte al Comisiei Europene?", a mai spus Băsescu.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…