Senatorii au votat PENTRU ARESTAREA lui Vâlcov

Senatorii au aprobat, în şedinţa plenului de miercuri, cea de-a doua cerere a DNA privind încuviinţarea efectuării în continuare a urmăririi penale, reţinerii şi arestării preventive în cazul fostului ministru al Finanţelor, senatorul Darius Vâlcov.

Cererea de extindere a urmăririi penale a fost încuviinţată cu 120 de voturi pentru, iar cererea de reţinere şi arestare a trecut cu 106 voturi pentru.

În şedinţa de marţi, membrii Comisiei juridice au avizat favorabil cererea şi au înaintat plenului două rapoarte favorabile - unul privind urmărirea penală şi unul referitor la reţinerea şi arestarea preventivă a senatorului.

Senatorul Darius Vâlcov nu s-a prezentat marţi la audierea din Comisia juridică, însă le-a transmis senatorilor jurişti că îşi va susţine punctul de vedere, miercuri, în faţa plenului Senatului. În cele din urmă, Vâlcov nu a mai ajuns nici la şedinţa de plen.

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a cerut marţea trecută aviz pentru începerea urmăririi penale şi pentru reţinerea şi arestarea preventivă a lui Darius Vâlcov pentru fapte săvârşite în calitate de senator şi ministru.

"În conformitate cu prevederile legale şi constituţionale, procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - doamna Laura Codruţa Kovesi - a transmis procurorului general al PÎCCJ referatul cauzei, în vederea sesizării Senatului, pentru obţinerea avizului necesar efectuării în continuare a urmăririi penale a inculpatului Vâlcov Darius Bogdan pentru săvârşirea, în exerciţiul funcţiei de senator şi ministru în Guvernul României, a infracţiunii de efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale şi pentru încuviinţarea reţinerii şi arestării inculpatului pentru săvârşirea, în exerciţiul funcţiei de senator şi ministru în Guvernul României, a infracţiunii sus menţionate", se arată într-un comunicatul DNA citat de Agerpres.

Senatorii au încuviinţat miercurea trecută solicitarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de reţinere şi arestare preventivă a senatorului Darius Vâlcov într-un alt dosar, în care este acuzat de trafic de influenţă.

Fostul ministru de Finanţe Darius Vâlcov va fi cercetat în arest la domiciliu, a decis joia trecută Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Instanţa a respins cererea DNA privind arestarea preventivă a lui Vâlcov, acuzat de trafic de influenţă, urmând ca acesta să stea în arest la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile. Decizia nu este definitivă, iar DNA poate face contestaţie.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 După ce citiți acest text să nu uitați că Institutul Cantacuzino a fost îngropat de Ponta

2 Ministrul Sănătăţii, mesaj dur: „Au venit de frică, dar bravează, au fugit de moarte, dar pot aduce moartea”. …

3 Tablou cu viruși punând la cale un nou atac asupra României

4 Minciunile Chinei ies la iveală! Priviți, doar la Wuhan numărul urnelor funerare este cel puțin dublu față de …

5 Mister în Germania / Ministrul de finanţe al landului Hesse s-a sinucis

recomandări

Te ia DNA: Ioan Chelaru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Burgeri în cele mai ciudate ipostaze