Şova: PSD va avea candidat propriu la prezidenţiale. Pe ce variante mizează social-democraţii

Şova: PSD va avea candidat propriu la prezidenţiale. Pe ce variante mizează social-democraţii

„Cred că, în acest moment, PSD va avea candidat la prezidenţiale. Alianţa PSD-PC-UNPR va avea propriul candidat. După 25 mai, vom vedea în forurile de partid. Nu ştiu ce şanse sunt să fie Ponta, e o decizie a domniei sale. Mi-aş dori să fie candidat Victor Ponta şi am convingerea că ar câştiga. Este preşedintele PSD şi am convingerea fermă că va câştiga, dar dacă va candida dânsul sau nu e o decizie pe care trebuie să o ia personal şi apoi să decidă forurile partidului dacă e dânsul, domnul Geoană, domnul Oprescu, Isărescu“, a declarat Dan Şova , la Adevărul Live.

Întrebat dacă social-democraţii l-ar putea susţine pe preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, Şova a răspuns că este puţin probabil.

„Tăriceanu poate fi un candidat redutabil, dar mi-e greu să cred că ar putea fi susţinut de cele trei partide. Sincer, cred că PSD, cu PC, cu UNPR va prefera pe unul din cei trei: Oprescu, Geoană, Ponta“, a mai spus el.

Totodată, Şova a vorbit despre soarta defunctei Uniuni Social Liberale şi a precizat că întrevede o refacere a alianţei, cel mai târziu după alegerile prezidenţiale.

„Noi ne-am înţeles foarte bine cu PNL. Cel puţin la nivel guvernamental, am colaborat excelent. PNL intră în Guvern pentru a-şi impune politicile, iar propunerile pe care dânşii le-au avut au fost foarte bune şi au fost şi puse în aplicare. Cred că alianţa PSD-PC-PNL, deci refacerea USL e o chestiune care ţine de logică şi de normalitate şi am convingerea că, dacă nu după europarlamentare, după prezidenţiale se va reface sigur USL“, a explicat vicepreşedintele social-democrat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...