Știreanu, la lansarea proiectului Geoană-Vanghelie: Ar trebui să trecem de la capitalismul de cumetrie la cel de omenie

Știreanu, la lansarea proiectului Geoană-Vanghelie: Ar trebui să trecem de la capitalismul de cumetrie la cel de omenie

Octavian Știreanu, jurnalist, fost consilier prezidențial pe mandatul lui Ion Iliescu, a afirmat că Noul Proiect Social Democrat este un proiect "convingător", adăugând că trebuie trecut de la "capitalismul de cumetrie la cel de omenie, de cetățenie".

Foto: (c) Sorin LUPȘA / AGERPRES ARHIVA

"Am primit cu multă bucurie și curiozitate invitația de a fi astăzi alături de dvs. Am citit cu atenție acest proiect, el este convingător. (...) Ar trebui să trecem de la capitalismul de cumetrie la cel de omenie, de cetățenie. Este nevoie de a regândi reforma în sănătate, justiție, învățământ punând ca ax cetățeanul. Viitorul partid ar trebui să se cheme Partidul România Cetățenilor", a spus Știreanu, duminică, pe scena de la Romexpo, la lansarea Noului Proiect Social Democrat, inițiat de Mircea Geoană și Marian Vanghelie.

Deputatul Radu Popa a declarat duminică, în același cadru, că "vremea șmecheriei politice a trecut".

"Transmit tuturor colegilor parlamentari: vremea șmecheriei politice a trecut, este timpul să ne îndreptăm către oameni.(...) Românii ne-au spus, pe 16 noiembrie, că modelul de gașcă nu merge (...) l-au ales pe Klaus Iohannis care nu avea nici gașcă, nu avea nici prieteni, nici interese, nu avea nici un fel de alte interese, a venit un om normal. Astăzi, încheiem o călătorie și ne pregătim de alta, nu știu cum vom ajunge la final, dar știu că vom ajunge", a spus, duminică, Popa.

Și senatorul Dan Tătaru a afirmat că, după alegerile prezidențiale, a făcut o analiză și a ajuns la concluzia că trebuie luat "totul de la zero și construit un proiect nou bazat pe alte principii și alte valori".

"(...) După analiză, am ajuns la o concluzie, că trebuie să o luăm de la zero, să construim un proiect nou bazat pe alte principii, alte valori, alte criterii de selecție a oamenilor care fac parte din acest proiect: profesionalism, competitivitate ... Acest nou proiect trebuie să le dea încrederea românilor în ei"", a spus senatorul, cu prilejul lansării Noului Proiect Social Democrat.

Deputata Oana Mizil le-a declarat jurnaliștilor, la finalul reuniunii de la Romexpo, că are de reproșat PSD "incorectitudinea, minciuna, falsitatea" și că liderul social-democrat Victor Ponta "nu a fost un partener care să se țină de cuvânt".

Ea a spus că alături de noul proiect sunt și alți parlamentari, care nu au putut să fie prezenți duminică, la lansarea inițiativei. "Sunt alături de noi, o să îi vedeți săptămâna viitoare", a mai spus Mizil.

Comitetul de inițiativă pentru Noul Proiect Social Democrat cuprinde 16 parlamentari (PSD, PP-DD, independenți), și o serie de specialiști sau consilieri ai celor doi ex-lideri PSD, Mircea Geoană și Marian Vanghelie.

Conform listei citite la începutul evenimentului de lansare a Grupului de inițiativă pentru Noul Proiect Social Democrat, inițiatorii acestuia sunt: Mihai Bărbuliceanu, Ana Cătăuță, Liliana Ciobanu — deputat, Răzvan Condurățeanu — deputat, Cătălin Croitoru — senator, Maria Dragomir — deputat, Mircea Geoană — senator, Bogdan Georgescu, Radu Golban, Florentin Gust — deputat, Aurel Dan Ioniță — senator, Valer Marian — senator, Oana Niculescu Mizil — deputat, Raul Pătrașcu, Petre Petrescu — deputat, Radu Popa — deputat, Răzvan Rotaru — deputat, Scarlat Iriza — deputat, Dan Tătaru — senator, Tudor Tănăsescu—fost deputat PSD, Violeta Tudorie — deputat, Marian Vanghelie — primarul sectorului 5, Dumitru Chiriță — deputat.

Evenimentul de lansare a noului proiect politic a fost organizat la Romexpo, duminică, în prezența a peste 1.000 de persoane.

AGERPRES/ (AS — autor: Roberto Stan, Vicențiu Purcărea, editor: Vicențiu Purcărea)

Citește și:

Mircea Geoană și Marian Vanghelie, împreună într-un nou proiect social-democrat

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Asta este consiliera șefului AEP! Mitulețu-Buică tocmai i-a acordat o insignă și o diplomă de excelență!

2 VIDEO Fugarul Rizea, noi dezvăluiri șocante despre jefuitorii României! Asta este adevărata molimă, nu coronav…

3 Sondaj IMAS / Creștere semnificativă pentru USR Plus, scădere pentru PNL. PSD, în urcare cu două procente

4 VIDEO Priviți, exod în masă la Paris! Parizienii părăsesc orașul înainte ca acesta să fie închis

5 Document / Șeful PSD are dosar penal la DNA privind modul în care a obținut titlul de „Luptător cu rol determina…