ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 17 NOIEMBRIE

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 17 NOIEMBRIE

Premierul Victor Ponta a declarat că este hotărât să rămână în funcția de prim-ministru. 'Intenționez să continui actul de guvernare, să adoptăm cât mai repede, în perioada următoare, bugetul', a spus el.

* Premierul Victor Ponta a anunțat că PSD și aliații săi vor vota marți în Parlament pentru respingerea definitivă a legii amnistiei și grațierii și pentru aprobarea cererilor de ridicare a imunității parlamentarilor cercetați penal.

* Președintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat că propune înființarea unei comisii parlamentare care împreună cu reprezentanții instituțiilor statului și ai ONG-urilor să elaboreze o nouă legislație privind votul din străinătate.

* Președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat că a avut o discuție cu premierul Victor Ponta, care ''încet-încet se calmează'' și a anunțat că marți Guvernul se va reuni în ședință.

* Fostul ministru Dan Șova a declarat că președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, cel care s-a ocupat de campania lui Victor Ponta în alegerile prezidențiale, ar trebui 'să facă un pas în spate' și să renunțe la funcția pe care o deține în conducerea partidului.

* Vicepremierul Gabriel Oprea, președintele UNPR, a declarat că partidul pe care îl reprezintă nu a dat jos vreun guvern din care a făcut parte și și-a reafirmat susținerea totală pentru premierul Victor Ponta, în actuala formulă politică.

* Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, le-a adresat scuze cetățenilor români care nu și-au putut exercita votul la secțiile de votare din străinătate, adăugând însă că MAE a luat toate măsurile care au depins de această instituție pentru ca votul românilor din afara granițelor să se desfășoare în condiții de 'corectitudine, legalitate și neutralitate'.

* Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că va pune marți pe ordinea de zi adoptarea unei hotărâri referitoare la senatorul Akos Mora, găsit incompatibil de ANI și instanțele de judecată.

* Președintele Traian Băsescu a semnat decretul de grațiere a Garofiței Mocanu, mamă a șase copii, din motive umanitare, informează Administrația Prezidențială.

* Componența completelor de 5 judecători pentru anul 2015 ale Înaltei Curți de Casație și Justiție a fost stabilită prin tragere la sorți.

* Un ofițer de poliție judiciară l-a avertizat prin niște intermediari pe primarul municipiului Pitești, social-democratul Tudor Pendiuc, despre faptul că vor fi efectuate percheziții în dosarul în care acesta era cercetat pentru fapte de corupție, conform motivării arestării preventive a edilului.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a fost posibil? / BBC a venit în România și a descoperit chestii incredibile despre frații Tate

2 Alexandra Stan, din nou aproape goală

3 Duelul eclerurilor. Jamila pierde și a doua fază a procesului cu Laura Laurențiu

4 Foarte interesante amănunte...

5 Noua Eră. Primul pas, de acomodare, a fost făcut...