SURSE/Oprescu, PROPRIETĂȚI de 100 de milioane în STRĂINĂTATE. CARACATIȚA, MONITORIZATĂ de 5 ani

SURSE/Oprescu, PROPRIETĂȚI de 100 de milioane în STRĂINĂTATE. CARACATIȚA, MONITORIZATĂ de 5 ani

Reținerea pentru o mită de ''doar'' 25.000 de euro a ''profesorului'' Sorin Oprescu reprezintă doar cepul dat de procurorii DNA în buboiul crescut de acest personaj bolnav, obsedat de bani și privilegii. Surse din anturajul anchetatorilor vorbesc despre sume uriașe de bani scoase din țară și investite de familia Oprescu în ultimii 5 ani în străinătate. Monitorizarea grupului infracțional creat în jurul și cu sprijinul lui Oprescu a început încă de acum 5 ani. Iar această monitorizare se va materializa în mai multe dosare în perioada imediat următoare. 

Aceleași surse vorbesc despre proprietăți ale familiei Oprescu, achiziționate în străinătate, care valorează peste 100 milioane de euro. 

Tot surse din anturajul anchetatorilor vorbesc despre firmele din domeniul medical deținute de Aurel Cătălin Galea, amicul lui Sorin Oprescu. Multe dintre licitațiile organizate de spitalele bucureștene au fost câștigate de Galea. Galea, despre s-a scris ani de zile, deținea, la momentul dezvăluirilor, trei firme – SC Gemedica SRL, SC Three Farm și SC Dolega Medical Company SRL, toate funizoare de aparatură medicală și medicamente și toate câștigătoare a contracte bănoase cu spitalele subordonate Primăriei Capitalei.

Dovadă a apropierii dintre Galea și Oprescu stă firma SC Body Logic, deținută de Cătălin Galea și de fiul edilului, Mircea Oprescu. Despre care se spune că a fost, de la Viena, a fost intermediarul multor milioane de euro scoase din țară de plătitorii de șpagă.

Un alt indiciu este acționariatul firmei SC Medical Prestige SRL: 25% Sorin Oprescu, 25% fratele său, Dorin Oprescu, 25% fiul edilului, Mircea Oprescu, și 25% Gizella Galea, mama lui Cătălin Galea.  Oprescu a recunoscut apropierea de Cătălin Galea, dar a negat că aceasta ar fi contat în atribuirea de contracte publice.

Potrivit sursei citate sunt peste 100 de licitații câștigate de SC Gemedica cu spitale bucureștene.

Printre acestea se numără și Spitalul Universitar de Urgență și Spitalul Elias, unde Sorin Oprescu a fost director general.

Furtuna declanșată de procurorii DNA se va transforma în curând în uragan...


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria