Udrea denunță existența a trei "mecanisme" prin care s-ar acționa împotriva sa în dosarul "Gala Bute"

Elena Udrea acuză existența a trei "mecanisme" prin care s-ar acționa împotriva sa în dosarul "Gala Bute", printre care și "o condamnare mediatică".

Prima acuzație se referă la faptul că probatoriul din dosar s-ar baza doar pe denunțuri făcute de ceilalți inculpați, în schimbul unor avantaje pe care aceștia le-ar obține de la anchetatori.

"Oameni de afaceri și funcționari din Ministerul Dezvoltării sunt prinși că au dat și au luat mită. Probatoriul este format din interceptări, traseul banilor prin conturi și declarații în care își recunosc vinovăția (deși, inițial, au negat). Acești oameni fac denunțuri împotriva Elenei Udrea (nu există niciun alt fel de probă decât denunțurile). Rezultanta: ei sunt liberi, Elena Udrea este arestată. Deci, declarațiile împotriva lui Udrea garantează libertatea", se arată în mesajul postat joi pe pagina de Facebook a Elenei Udrea de către echipa sa de comunicare.

În mesaj se mai susține existența unor înțelegeri între denunțătorii din dosar, dar și încercări de influențare a anchetei.

"Există informații și indicii foarte clare că denunțătorii împotriva Elenei Udrea în dosarul 'Gala Bute' s-au pus de acord asupra declarațiilor și au încercat să influențeze ancheta: Ștefan Lungu susține că s-a pus de acord cu Gărdean în decembrie 2014 asupra declarațiilor; Ana Maria Topoliceanu a făcut presiuni asupra lui Tudor Breazu pentru a-i confirma denunțul; există un denunț colectiv (caz unic în practica penală) în care este amintit și numele Elenei Udrea. Mai mult, aproape toți denunțătorii și-au schimbat declarațiile inițiale. Toți acești oameni sunt liberi (chiar dacă există articol care prevede arestarea preventivă a celor care doresc și pot să influențeze desfășurarea anchetei), iar Udrea este arestată", adaugă echipa de comunicare a Elenei Udrea.

A treia acuzație se referă la "o condamnare mediatică", manifestată prin preponderența în spațiul public a informațiilor care reflectă punctul de vedere al procurorilor.

"Punctul de vedere al acuzatorilor (manifestat prin referatul DNA) este omniprezent în spațiul public, are loc o condamnare mediatică, în timp ce varianta apărării nu se aude și nu se vede deloc. Nici măcar declarația făcută de Udrea în fața instanței", adaugă sursa citată.

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, miercuri, ca Elena Udrea să fie arestată preventiv pentru 30 de zile în dosarul "Gala Bute", decizia nefiind definitivă, dar executorie.

Elena Udrea a mai stat în arest preventiv în perioada 11-17 februarie, în dosarul "Microsoft". AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Președintele a promulgat legea prin care alocațiile copiilor vor crește anual cu rata inflației!

2 Acesta este documentul trimis de Dăncilă pe furiș la Bruxelles pe 13 august 2018! Susținea teoria lui Dragnea …

3 FAKE de proporții! Firea, preoteasa neagră a PSD, o îngroapă și pe Dăncilă! Oamenii sunt indignați de ce a put…

4 CULISE / Replica lui Manda care-a făcut-o pe Dăncilă să plângă: „Nu vreți dvs. să vorbiți în engleză?”

5 Primul pas spre fuziune? Un lider PMP, numit secretar general adjunct al guvernului Orban

recomandări

Te ia DNA: Marilena Bogheanu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cea mai rapidă mașină din lume e aproape gata