Udrea: În PSD a început lupta pentru putere; tandemul Dragnea-Ghiță mi se pare foarte periculos

Udrea: În PSD a început lupta pentru putere; tandemul Dragnea-Ghiță mi se pare foarte periculos

Candidata PMP la prezidențiale, Elena Udrea, consideră că în PSD a început lupta pentru succesiune la fotoliul deținut de Victor Ponta și că un tandem la șefia formațiunii compus din Liviu Dragnea și Sebastian Ghiță ar reprezenta un lucru "foarte periculos" pentru clasa politică românească.

Foto: (c) ALEX MICSIK / AGERPRES FOTO

"Până la urmă nu am înțeles, s-au autosuspendat, i-a suspendat cineva? Acolo deja a început lupta pentru putere, în interiorul PSD. Și eu spuneam că nu m-ar interesa ce se întâmplă în PSD dacă nu ar fi un partid mare, capabil să câștige alegerile și un partid nereformat ca acesta ar însemna un pericol uriaș pentru România dacă ar câștiga Cotroceniul. Deci, ca urmare, mă interesează ce se întâmplă în PSD și cred că trebuie să-i intereseze mai ales pe cei care nu vrem pesedizarea României. Deci, este o bătălie deja pe succesiunea lui Victor Ponta, care, indiferent în ce situație s-ar afla, cel mai probabil va fi în situația de perdant în aceste alegeri, va fi înlocuit la șefia partidului. I se va lua capul lui Victor Ponta și acum, acolo, freamătă toți greii mai vechi sau mai noi ai partidului, cine să vină la putere. (...) Asta arată modul la care înțelege să facă politică PSD-ul, chiar și acum, la 25 de ani de la Revoluție", a declarat Elena Udrea miercuri întrebată dacă în opinia sa sancționarea mai multor lideri ai PSD, Dan Șova, Sebastian Ghiță și Marian Vanghelie, afectează în vreun fel campania la prezidențiale a lui Victor Ponta.

Despre un tandem la șefia PSD Liviu Dragnea, președinte, și Sebastian Ghiță, președinte executiv, Udrea a spus: "Nu înțeleg, au alegeri săptămâna aceasta, de ce se grăbesc așa?".

"După circul de ieri (...) au găsit o formulă să arate că este pace și liniște în interiorul PSD-ului. Șova nu vrea să-i ia gâtul lui Dragnea, Ponta nu e de partea lui Șova, Ghiță nu este cel care vrea să le ia gâtul tuturor și a apărut în acest tandem. Mi se pare foarte periculos. Dacă s-ar întâmpla să conducă PSD-ul, tandemul Ghiță-Dragnea mi se pare foarte periculos în continuare pentru clasa politică românească, pentru că am vorbi de perpetuarea unor practici la nivelul PSD-ului care fac acest partid total nedemocratic. Și ar fi și foarte multă putere, economică și mediatică, Vântu, săracu', ar fi mic copil față de ce s-ar întâmpla", a susținut candidata PMP.

Sebastian Ghiță și Liviu Dragnea vor candida în tandem pentru șefia PSD, după alegerile prezidențiale, în cazul în care Victor Ponta va câștiga. Conform declarației de miercuri a deputatului Sebastian Ghiță, citată de România TV, Dragnea ar urma să candideze la Congresul PSD pentru funcția de președinte al partidului iar el intenționează să candideze pentru funcția de președinte executiv al PSD, funcție deținută în prezent de Dragnea.

La rândul său, președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat tot miercuri, la Cluj-Napoca, că în eventualitatea în care va dori să candideze la șefia partidului, va face echipă cu parlamentarul Sebastian Ghiță, însă a subliniat că prioritare sunt alegerile prezidențiale.

Liderul social-democrat a dat asigurări că PSD nu va "rămâne la mâna niciunui combinator", că viitorul președinte al formațiunii va fi ales prin congres și că procesul de reformare a partidului va continua.

AGERPRES/ (A,AS — autor: Daniel Florea, editor: Antonia Niță)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale