Udrea: Voi fi mai mult decât moştenitoarea lui Băsescu. Mă lansez în aceeaşi zi cu Ponta

Udrea: Voi fi mai mult decât moştenitoarea lui Băsescu. Mă lansez în aceeaşi zi cu Ponta

Candidatul PMP la prezidenţiale Elena Udrea a declarat, joi, cã "va fi mai mult decât moştenitoarea lui Traian Băsescu", că modelul ei de preşedinte este cel "de preşedinte luptător" şi că îşi va lansa candidatura pe 21 septembrie, în aceeaşi zi cu lansarea oficială a lui Victor Ponta.

Elena Udrea (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Udrea i-a mulţumit, într-o conferinţă de presă, lui Traian Băsescu pentru susţinerea publică pe care i-o acordă acum şi în toată carierea ei de om politic şi a arătat că va susţine continuarea reformelor începute în mandatul preşedintelui, dar, în acelaşi timp, va "adăuga personalitatea, caracterul şi proiectele proprii".

"Voi susţine continuarea reformelor începute în mandatul preşedintelui, dar în acelaşi timp voi fi mai mult decât moştenitoarea lui Băsescu, voi adăuga personalitatea, caracterul şi proiectele proprii în aşa fel încât modelul de preşedinte care doresc să fiu este acela de preşedinte luptător, de preşedinte implicat", a precizat Udrea.

Ea a arătat că în calitatea sa de preşedinte "puternic" va schimba guvernul PSD şi va reuşi împreună cu un prim-ministru "dedicat şi cu viziune" să ducă mai departe reformele importante pentru România.

Udrea a evitat să nominalizeze persoana care din punctul ei de vedere ar putea fi premier, dar a spus că "Traian Băsescu ar fi cel mai bun prim-ministru", la experienţa acestuia în administraţia publică şi în politica externă, după zece ani de mandat.

Udrea a adăugat însă că, aşa cum şi şeful statului a spus, acesta nu e interesat de funcţia de premier.

Ea a mai spus că nu are "mize mici şi nici obiective minore" şi că nu a intrat în această campanie doar ca să obţină un scor mai bun decât cel obţinut de PMP la europarlamentare sau doar pentru a intra în turul doi al prezidenţialelor, menţionând că se aşteaptă să fie susţinută de electoratul dreptei atunci când ea va fi în turul doi.

Udrea a precizat că lansarea oficială a candidaturii sale la prezidenţiale va fi pe 21 septembrie, în aceeaşi zi cu cea a lui Victor Ponta pentru preşedinţie.

Întrebată de ce a ales această zi în care şi Victor Ponta îşi va lansa oficial candidatura, Udrea a răspuns: "Tocmai de-aia, să nu lăsăm pe domnul Ponta să aibă o lansare liniştită".

Udrea a mai spus că a început strângerea de semnături pentru candidatura sa şi e convinsă că şi preşedintele Traian Băsescu va semna în acest sens.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”