Un IDIOT numit Pricopie

Un IDIOT numit Pricopie

Ministrul Educatiei Remus Pricopie participa in acest sfarsit de saptamana la Sommet de la Francophonie in Dakar, capitala Senegalului. Europarlametarul Cristian Preda, care a reprezentat Romania in acest for, sustine ca ministrul Educatiei s-a facut de ras la aceasta reuniune dedicata francofoniei pentru ca nu vorbeste franceza.

"Se glumește deja pe seama lui, după ce i-a fost întors spatele când a început să vorbească în engleză cu președintele Senegalului", a subliniat Cristian Preda.

Europarlamentarul il critica si pe noul ministru de Externe care in loc sa participe la acest eveniment si sa reprezinte Romania, ar fi preferat sa isi lanseze o carte la fundatia lui Adrian Nastase.

"Șeful delegației României la Sommet de la francophonie nu vorbește franceza! E vorba despre Remus ‪Pricopie‬, ministrul educației, pus în funcție pentru a apăra doctoratul lui ‪Ponta‬ și plecat să reprezinte România la Dakar. Ministrul de externe ‪Aurescu‬ nu s-a dus la sommet, unde are loc reuniunea la vârf a francofoniei, preferând să-și lanseze o carte la fundația lui Adrian ‪Năstase‬. "C'est une honte!" (n.r. e o rusine), îmi transmite un bun prieten din capitala Senegalului. Am reprezentat România un deceniu întreg în această Organizație internațională și știu bine cât a fost apreciată România după ce a organizat sommet-ul din 2006 și a inventat bursele Eugen Ionescu. Pricopie ar trebui întrebat ce caută la Dakar! Se glumește deja pe seama lui, după ce i-a fost întors spatele când a început să vorbească în engleză cu președintele Senegalului. Am mulți prieteni în preajma lui Macky Sall și mi-e la fel de greu ca și lor să accept că numele României e făcut de râs de un Remus Pricopie...", a scris Cristian Preda pe pagina sa de Facebook.

Mentionam ca potrivit CV-ului ministrului Educatiei Remus Pricopie acesta cunoaste limba franceza la un nivel mediu.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Incident sexual între Gabriel Oprea și Kovesi? / Evenimentul ar fi avut loc în fostul birou al lui Ceaușescu de …

2 Val de vedete internate cu Covid la „Matei Balș”

3 „Mă simt mai bine” / Loredana Groza, postare din ambulanță

4 Citiți și voi ce manevre se fac pentru ca Leo de la Strehaia, fostul iubit al deputatei PSD Laura Vicol, să sc…

5 Citiți și voi ce avere are interlopul care i-a despicat capul cu sabia polițistului de la trupele speciale