Un ONG strânge semnături pentru candidatura lui Teodor Meleşcanu la prezidenţiale

Un ONG strânge semnături pentru candidatura lui Teodor Meleşcanu la prezidenţiale

„Domnul Teodor Meleşcanu corespunde, prin pregătire, prestanţă şi prestaţii, modelului de preşedinte pentru România, imaginat atât de Societatea Civilă, cât şi de aliaţii din NATO. Alternativa Naţională va strânge cele 200.000 de semnături necesare, dl. Teodor Meleşcanu va accepta propunerea de a candida în condiţiile de mai sus, ca reprezentant al acesteia“, motivează Alternativa Naţională, potrivit lui Mircea Dogaru, preşedinte SCMD
·
Alternativa Nationala îşi argumentează iniţiativa astfel: „Prin vârsta, dl. Teodor Meleşcanu are şi experienţa necesară şi lipsa ambitiei de eternizare în funcţie, urmând a fi un preşedinte de tranziţie spre normalitate. Domnia sa va pune capăt disfuncţei din cadrul Executivului format din Guvern şi preşedinte, propunându-şi reducerea mandatului prezidenţial, din nou, la patru ani şi organizarea de alegeri parlamentare si prezidenţiale, concomitent, în 2016. Politic, dl. Teodor Meleşcanu urmează ca, în plan legislativ, să restabilească autoritatea Parlamentului şi independenţa Justiţiei iar, în plan economico-social şi naţional, să-şi asume ca program Contractul Social, semnat de liderii USL, cu noi, la 14 iulie 2012, dar rămas neonorat“.

În urmă cu mai puţin de două săptămâi, directorul SIE, Teodor Meleşcanu, afirma, la Adevărul Live, că în cazul în care va fi solicitat de foştii săi colegi liberali în privinţa unei candidaturi la alegerile prezidenţiale, se va gândi serios la o astfel de propunere.

„Spre deosebire de alţi politicieni, nu-mi schimb declaraţiile. Declaraţia este valabilă şi astăzi. Nu sunt un om care stau pe stradă. Eu am o poziţie în SIE, care este dorită şi de alţi politicieni. Am spus că am disponibilitatea să fac mai mult, pentru că am o experienţă, ministru de Externe, Apărare, Justiţie. În acelaşi timp, am spus că ar fi fost o preferinţă dacă mi se făcea o propunere din partea colegilor mei liberali. Dacă mi se face o asemenea propunerea, o voi examina cu toată atenţia şi, în funcţie de disponibilitatea pe care mi-am manifestat-o deja, de a contribui cu ceva mai mult decât am făcut-o până acum la evoluţia României, voi lua şi această decizie“, a declarat Meleşcanu , întrebat dacă rămâne valabilă declaraţiile din ianuarie, privind disponibilitatea de a candida la alegerile prezidenţiale.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...