Un slugoi/Cazanciuc: Nu cred că mesajul transmis de Nuland se referă la România, dar este unul corect

Un slugoi/Cazanciuc: Nu cred că mesajul transmis de Nuland se referă la România, dar este unul corect

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat luni că nu crede că mesajul transmis de subsecretarul de stat american Victoria Nuland se referă la România, însă, pe fond, acesta este unul corect, iar faptul că se vorbeşte atât de des despre el înseamnă că şi-a atins scopul.

"Faptul că noi vorbim destul de mult despre mesajul doamnei Nuland înseamnă că acest mesaj şi-a atins scopul, de a ajunge la toţi cei care vor să audă acest mesaj. Dacă mesajul se referă sau nu la noi, cred că orice român de bună credinţă care îl citeşte, cu atenţie, observă că el este formulat într-o manieră diplomatică, într-un context european mai larg", a spus ministrul Justiţiei.

Făcând referire şi la alte declaraţii ale oficialilor americani, Robert Cazanciuc a spus că el crede că acest mesaj nu se referă la România, însă a menţionat că, pe fond, este un mesaj corect.

"Faptul că noi românii discutăm şi ne exprimăm orice opinie dorim despre acest mesaj este, până la urmă, dovada libertăţii noastre, deci nu cred că se referă la noi", a declarat ministrul Justiţiei, după încheierea conferinţei anuale anticorupţie cu tema "Bune practici în prevenirea corupţiei. Promovarea integrităţii şi a transparenţei"..

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că remarca Victoriei Nuland vizează inclusiv România, menţionând că îl îngrijorează respingerea de către clasa politică a semnalului extrem de puternic legat de corupţie, semnal care acum nu mai vine de la preşedintele României.

"Ce mă îngrijorează totuşi e respingerea de către clasa politică a semnalului extrem de puternic, care acum nu mai vine de la preşedintele României", a spus Băsescu, potrivit căruia campaniile la adresa instituţiilor care luptă împotriva corupţiei sunt de fapt campanii împotriva rezolvării unui deficit de securitate.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Florin Călinescu l-a chemat pe Ciolacu și a dat chix cu prima emisiune

2 CULISE Președintele Iohannis a decis să nu-l mai desemneze pe Cîțu premier / Care sunt variantele din PNL

3 CULISE „Veți muri toți, Și mă omorâți și pe mine” / Propoziția cu care președintele l-a eliminat pe Cîțu din sch…

4 Așa o fi?

5 ULTIMA ORĂ Cîțu a cedat! Generalul Nicolae Ciucă, propunerea PNL pentru funcția de premier!