Un slugoi/Cazanciuc: Nu cred că mesajul transmis de Nuland se referă la România, dar este unul corect

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat luni că nu crede că mesajul transmis de subsecretarul de stat american Victoria Nuland se referă la România, însă, pe fond, acesta este unul corect, iar faptul că se vorbeşte atât de des despre el înseamnă că şi-a atins scopul.

"Faptul că noi vorbim destul de mult despre mesajul doamnei Nuland înseamnă că acest mesaj şi-a atins scopul, de a ajunge la toţi cei care vor să audă acest mesaj. Dacă mesajul se referă sau nu la noi, cred că orice român de bună credinţă care îl citeşte, cu atenţie, observă că el este formulat într-o manieră diplomatică, într-un context european mai larg", a spus ministrul Justiţiei.

Făcând referire şi la alte declaraţii ale oficialilor americani, Robert Cazanciuc a spus că el crede că acest mesaj nu se referă la România, însă a menţionat că, pe fond, este un mesaj corect.

"Faptul că noi românii discutăm şi ne exprimăm orice opinie dorim despre acest mesaj este, până la urmă, dovada libertăţii noastre, deci nu cred că se referă la noi", a declarat ministrul Justiţiei, după încheierea conferinţei anuale anticorupţie cu tema "Bune practici în prevenirea corupţiei. Promovarea integrităţii şi a transparenţei"..

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că remarca Victoriei Nuland vizează inclusiv România, menţionând că îl îngrijorează respingerea de către clasa politică a semnalului extrem de puternic legat de corupţie, semnal care acum nu mai vine de la preşedintele României.

"Ce mă îngrijorează totuşi e respingerea de către clasa politică a semnalului extrem de puternic, care acum nu mai vine de la preşedintele României", a spus Băsescu, potrivit căruia campaniile la adresa instituţiilor care luptă împotriva corupţiei sunt de fapt campanii împotriva rezolvării unui deficit de securitate.

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Scenariul 4 / Profesorul Rafila despre direcția epidemiei, capcanele statisticii, mutația virusului și medicamen…

2 Coronavirus / Numărul de cazuri noi încetinește clar de o săptămână în Italia, Franța și Spania, unde populația…

3 Rareş Bogdan / În unele zone rurale se circulă ca vodă prin lobodă. Vela să-şi pună la treabă toţi miliţienii

4 Ea este doctorița dezertoare din Orăștie. „Nu am de ce să mă explic lumii”

5 Medic român din Milano / „Culegem roadele faptului că în 30 de ani am făcut doar crâşme şi biserici”

recomandări

Te ia DNA: Valentin Constantin Bretfelean

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Vezi cum drona asta zboară cu super viteză prin clădiri abandonate