UPDATE/Percheziții DNA la Cancan TV/Sunt implicaţi POLITICIENI şi PATRONI de PRESĂ

UPDATE/Percheziții DNA la Cancan TV/Sunt implicaţi POLITICIENI şi PATRONI de PRESĂ

UPDATE/În urma percheziţiilor, au fost duşi la audieri actualii proprietari ai Cancan TV SRL, fostul proprietar şi alte persoane din conducerea firmei. Printre cei audiaţi se află Orlando Valache şi Radu Ioan Budeanu.

Radu Ioan Budeanu este fondatorul tabloidului Cancan. Pe 1 octombrie 2014, Budeanu şi Speranţa Budeanu, care deţineau 95%, respectiv 5% din părţile sociale ale societăţii Cancan TV SRL, i-au cooptat în cadrul firmei pe Orlando Valache şi Radu Călin Prunaru. La 1 noiembrie 2014, Radu Ioan Budeanu şi Speranţa Budeanu au cedat total părţile sociale către cei doi asociaţi.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie fac este 20 de percheziţii, miercuri dimineaţa, în Bucureşti, la Cancan TV. Este vorba despre fapte de trafic de influenţă şi spălare de bani. Surse judiciare susţin că sunt implicaţi politicieni şi patroni de presă.

Peste 20 percheziții sunt efectuate de procurorii DNA, în legătură cu fapte de trafic de influență și spălare de bani comise în perioada 2011-2012. Potrivit surselor judiciare, sunt implicaţi politicieni şi patroni de presă. Se efectuează percheziții la Cancan TV SRL , din Bucureşti, firme, cabinete de avocatură, persoane fizice. După finalizarea perchezițiilor, vor fi audieri ale unor persoane.

Potrivit raportărilor financiare, firma Cancan TV SRL a fost înregistrată în 2012, cu activităţi de difuzare a programelor de televiziune. În primul an de funcţionare a avut o cifră de afaceri de 634.000 de lei, pierderi de 13.000 de lei şi niciun angajat. Pierderile au crescut la 58.000 de lei în 2013, iar anul trecut au ajuns la aproape 200.000 de lei. De asemenea, în 2014 firma şi-a schimbat activitatea de bază în editarea ziarelor şi a înregistrat un angajat.

Administratorul şi acţionarul principal al companiei este Orlando Valache (95%), în timp ce restul de 5% din acţiuni sunt deţinute de Radu Călin Prunaru, potrivit site-ului de verificare şi monitorizare a firmelor Risco.

Oamenii de afaceri mai deţin împreună firma Advertising Group Division SRL, iar Radu Prunariu mai este administrator la AGO Restaurant din Parcul Herăstrău din Capitală, deţinut de Valache.

De asemenea, Orlando Valache mai deţine şi salonul de coafură şi înfrumuseţare Tincuţa G&O.

De cealaltă parte, Radu Prunariu mai deţine firma Pruvi Media şi este acţionar la editorul Revistei Ciao - People Magazine Division (4,94%), alături de jurnalista Alice Dumitrache (95,05%).

Radu Prunaru a debutat ca operator la PRO TV şi a intrat în afaceri cu ajutorul tatălui său, de asemenea operator/regizor în trustul lui Adrian Sîrbu. Tânărul este mai cunoscut însă pentru viaţa mondenă. Ziarele au scris de-alungul vremii că a avut relaţii cu Elena Băsescu şi cu Andreea Mantea.

Comunicatul DNA

Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni de corupție, comise în perioada 2010-2015.

În cursul zilei de 7 octombrie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 26 locații situate în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, dintre care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăți comerciale.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...