Vanghelie: Funcția mea se numește "Marian Vanghelie", nu am o problemă cu funcțiile

Vanghelie: Funcția mea se numește "Marian Vanghelie", nu am o problemă cu funcțiile

Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, a declarat marți că nu are o problemă cu funcțiile din PSD, susținând că s-a "autosuspendat" din cea de vicepreședinte al partidului.

Vanghelie a susținut totodată că invocarea numelui președintelui PSD, Victor Ponta, într-o altercație avută lângă un restaurant, "cu unii care îl urmăreau", a fost doar "o scăpare firească, la nervi". În schimb, Vanghelie spune că își menține "problema" pe care o are cu colegul de partid, Sebastian Ghiță, suspendat și el marți din funcția de președinte al 'PSD online', respectiv de membru al Comitetului Executiv Național al PSD.

"Eu m-am autosuspendat, nu am nicio problemă, am spus că îmi cer și scuze că a fost invocat, și nu e un lucru normal, numele președintelui, a fost o scăpare firească la nervi, dar îmi mențin problema vizavi de dl. Ghiță. Deci nu vreau să creez eu probleme partidului, eu am mai parcurs etapele astea cu autosuspendările și am experiență în a mă autosuspenda, deci nu am nicio problemă. Nu vreau să fiu un subiect în care să se discute despre ce am spus. Acum cred că a fost și un interes din partea unora să se creeze un subiect pe această temă și dacă tot n-am fost prin stenograme, nici nu sunt, nu am nici off-shore-uri, nu am nici probleme, barem să capăt puțină experiență cu autosuspendarea privitor la ceea ce am spus", a declarat Vanghelie la finalul BPN al PSD care a decis suspendarea sa din funcția de vicepreședinte al partidului.

El a susținut că s-a purtat "o discuție normală, colegială și firească, vizavi de ce se va discuta în următoarea perioadă în presă".

"Și nu am nicio problemă, am spus — dacă asta este problema, mă suspend până când va fi primul Comitet Executiv, că nu cred că e o problemă. Funcția mea, și am spus întotdeauna, se numește Marian Vanghelie, eu nu am probleme cu funcțiile. A fost o scăpare firească, nervoasă vizavi... I-am explicat președintelui că de două luni sunt urmărit de 3, 4, 5 mașini. Înseamnă că cineva are și bani foarte mulți dacă mă urmăresc de două luni de zile pe mine și pe toți membrii familiei. Aș vrea să verificați dvs., care doriți, să vedeți că am primit pe sms că am pus și câțiva colegi să verifice, că înțeleg că acolo a fost un bătrân de 80 de ani la sediul unde este firma alocată în acte. Eu nu vreau sa fac subiect, nici în ședința PSD, nici în campania electorală, nici în mass-media, înțelegeți? Nu vreau sa creez nicio problemă, eu vreau ca Victor Ponta să câștige alegerile și să nu fiu eu o problemă", a spus Vanghelie.

Vanghelie a afirmat că Sebastian Ghiță este în spatele acestor acțiuni.

"Eu nu l-am considerat niciodată vreun membru vechi de partid", a motivat primarul sectorului 5. "Am zis de dl. Ponta, ce naiba, nu suntem nebuni, am zis de dl. Ponta, dar ea a fost ca o adăugare, deci nu... analiză pe text dacă vreți dvs.. Dar v-am explicat — a fost o chestie naturală și normală, în contextul în care cred că dl. Ghiță îi creează probleme domnului Ponta, e o reacție normală, e o reacție firească. Cum a fost la mine, cred că poate să fie la foarte mulți, din păcate", a adăugat Vanghelie.

El nu crede că filmarea difuzată marți de televiziuni ar fi dăunat campaniei electorale.

"În acest moment este clar că această filmare a fost făcută acum o săptămână și s-a dat în acest moment, nu știu cum, și așa mai departe. Nu au fost reproșuri, au fost discuții (n.r. în BPN). Cred că am avut ghinion să pic în contextul problemelor cu celelalte tipuri de probleme și atunci am cerut singur să mă autosuspend la pachet. (...) După campanie vă asigur că vă spun eu exact cum stau lucrurile. Deci sunt de 20 de ani în politică și am observat că după fiecare campanie există viață în continuare și ca atare nu are rost acum să ne spunem tot ce gândim", a susținut Marian Vanghelie.

El a afirmat că participă la campania electorală a lui Victor Ponta.

"Da, facem campanie, mâine este invitat premierul în sectorul 5, cu 3.000 de persoane. Eu sunt în PSD, m-au suspendat din vicepreședinte. Da, noi am decis să ne autosuspendăm, pentru că s-a spus că se discută de Șova, se discută de aia...", a adăugat Vanghelie.

Întrebat despre stenogramele apărute luni referitoare la Viorel Hrebenciuc și Dan Șova, Marian Vanghelie a arătat că știe despre acestea, dar că nu dorește să comenteze pe marginea lor.

"Da, nu știu, am citit niște stenograme, dar nu vreau să comentez. Eu l-am sunat pe Viorel Hrebenciuc, i-am spus că sunt alături de el dacă pot să-l ajut. Nu vreau să comentez despre un om care are probleme, nu e frumos. Eu nu mă bat cu oamenii când au probleme și nu vreau să fiu răutăcios", a spus el.

Întrebat dacă va candida la șefia PSD, Marian Vanghelie a spus că nu vrea să discute despre acest subiect.

"Nu vreau să discut despre șefia PSD. Încă o dată, urmează viață, vine 16, urmează 17, vine 18, vine 19, ne vedem pe 20, bem o cafea și să vedeți că suntem mai relaxați, nu am o problemă. Se va stabili cine e președintele României și se vor liniști lucrurile.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”