Vicepremierul Chinei va efectua o vizită oficială în România la sfârşitul lui septembrie

Vicepremierul Chinei va efectua o vizită oficială în România la sfârşitul lui septembrie

Vicepremierul chinez Zhang Gaoli se va afla într-o vizită oficială în România şi Belarus în perioada 24-29 septembrie, la invitaţia vicepremierului Liviu Dragnea şi a prim-vicepremierului belarus Vladimir Semaşko, a anunţat vineri purtătorul de cuvânt al MAE chinez, Hua Chunying, relatează Xinhua.

Premierul Victor Ponta s-a aflat în perioada 30 august - 3 septembrie într-o vizită oficială în China, la invitaţia omologului chinez Li Keqiang, ca răspuns la vizita întreprinsă în România de acesta din urmă în noiembrie 2013.

Victor Ponta s-a aflat la Beijing împreună cu vicepremierii Liviu Dragnea şi Daniel Constantin, precum şi cu miniştrii Ioan Rus şi Constantin Niţă. Delegaţia României a avut convorbiri oficiale cu premierul Li Keqiang şi a fost primită de către preşedintele Chinei, Xi Jinping.

Premierul Ponta i-a invitat pe oamenii de afaceri chinezi să investească în România în domenii precum agricultura, energia şi infrastructura, subliniind că ultimele două sunt direcţii strategice de dezvoltare pentru România.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea îl dă în gât pe Adrian Năstase / Unde au fost dosite tablourile scumpe înainte de percheziți…

2 Un zvon...

3 Cum funcţionează softul de spionaj Pegasus, cum poţi vedea dacă eşti „pândit” prin telefon

4 Surpriză totală! Cu cine suntem, genetic, aproape identici

5 O fotografie rară cu 3 dintre devalizatorii României: Bittner, Cocoș și Petrache