Vicepremierul Chinei va efectua o vizită oficială în România la sfârşitul lui septembrie

Vicepremierul Chinei va efectua o vizită oficială în România la sfârşitul lui septembrie

Vicepremierul chinez Zhang Gaoli se va afla într-o vizită oficială în România şi Belarus în perioada 24-29 septembrie, la invitaţia vicepremierului Liviu Dragnea şi a prim-vicepremierului belarus Vladimir Semaşko, a anunţat vineri purtătorul de cuvânt al MAE chinez, Hua Chunying, relatează Xinhua.

Premierul Victor Ponta s-a aflat în perioada 30 august - 3 septembrie într-o vizită oficială în China, la invitaţia omologului chinez Li Keqiang, ca răspuns la vizita întreprinsă în România de acesta din urmă în noiembrie 2013.

Victor Ponta s-a aflat la Beijing împreună cu vicepremierii Liviu Dragnea şi Daniel Constantin , precum şi cu miniştrii Ioan Rus şi Constantin Niţă . Delegaţia României a avut convorbiri oficiale cu premierul Li Keqiang şi a fost primită de către preşedintele Chinei, Xi Jinping.

Premierul Ponta i-a invitat pe oamenii de afaceri chinezi să investească în România în domenii precum agricultura, energia şi infrastructura, subliniind că ultimele două sunt direcţii strategice de dezvoltare pentru România.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Hopa! A mai apărut o creștină în povestea fraților Tate!

2 VIDEO Noua Eră / Primul om de pe planetă care și-a întinerit vârsta organelor cu 25%

3 Fulgy, fiul Clejanilor, trece pe „hard” cu Bia Khalifa?

4 VIDEO „Ce să fac, mă băieți, cu banii ăștia?” / Patronul de club care se spărgea în figuri, condamnat la peste 8 ani de închisoare pentru contrabandă și…

5 „Începutul sfârșitului” / Fostul colonel FSB Igor Ghirkin, previziuni sumbre pentru trupele rusești de pe front