Victor Ciorbea a fost ales Avocat al Poporului

Victor Ciorbea a fost ales Avocat al Poporului

Fostul premier Victor Ciorbea a fost ales Avocat al Poporului, prin votului dat marţi în şedinţa de plen reunit a celor două Camere ale Parlamentului.

Victor Ciorbea (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Candidatura acestuia a întrunit 306 voturi "pentru" şi două voturi "împotrivă", în condiţiile în care Legea 35/1997 privind organizarea şi funcţionarea instituţiei Avocatul Poporului prevede că e numit ca Avocat al Poporului candidatul care a întrunit cel mai mare număr de voturi ale deputaţilor şi senatorilor prezenţi.

Ciorbea a fost propus pentru această funcţie de grupurile parlamentare ale PSD din Parlament. Mandatul său va fi de cinci ani de la data numirii, putând fi reînnoit o singură dată.

Membrii Comisiilor juridice din Senat şi Camera Deputaţilor au avizat, luni, în şedinţă comună, candidatura lui Victor Ciorbea pentru funcţia de Avocat al Poporului.

După votul cu bile, liderul deputaţilor PDL, Tinel Gheorghe , a anunţat în plen că "din numărarea paralelă a prezenţei celor care au votat reieşe că nu este cvorum pentru validarea candidaturii" lui Victor Ciorbea în funcţia de Avocat al Poporului.

În replică, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu , i-a spus acestuia că în timpul votului nu s-a făcut nicio numărătoare. "Domnule deputat, eu nu am auzit nicio numărătoare a voturilor. Nu vă pripiţi", i-a cerut el democrat-liberalului.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...