Victor Ponta: Băsescu ştie că dacă voi fi preşedinte el va răspunde în faţa legii pentru o parte din faptele sale

Victor Ponta: Băsescu ştie că dacă voi fi preşedinte el va răspunde în faţa legii pentru o parte din faptele sale

Rămâi pe adevarul.ro pentru principalele declaraţii:

Despre Băsescu:

Ştie că dacă voi fi preşedinte el va răspunde în faţa legii pentru o parte din faptele sale. Mai ştie, că în aceşti ani, sunt aproape 5, de când sunt lider PSD, opozant al Domniei Sale, a încercat toate metodele pe care le-a încercat cu alţi lideri politici: a vrut să-mi facă dosare penale, m-a calomniat, dar n-a reuşit.

Din punctul meu de vedere trebuie schimbat aproape 90% din ceea ce s-a întâmplat politic în timpul regimului Băsescu. Bătălia este pe viaţă şi pe moarte. Ştie că dacă vom reuşi să-i schimbăm sistemul, lucrurile sale rele vor fi condamnate, altele doar reparate.

Despre plimbarea susţinătorilor Antena 3 în jurul Palatului Cotroceni

Dumneavoastră aţi reuşit să strângeţi nişte oameni. Iniţial am auzit de acel eveniment. Mă gândeam că poate e ceva legat de justiţie. (…)un eveniment care cerea libertatea presei. Îmi pare rău că n-am venit.

Despre întâlnirea cu cei din diasporă

Azi de dimineaţă am avut o întâlnire cu cei din diasporă şi le-am spus: «Nu faceţi ce vedeţi acasă, la Băsescu. Nu vă luptaţi între voi». Băsescu a fost cel care a vorbit cel mai rău despre România. Nu o să auziţi un şef de stat într-o altă ţară care să-şi vorbească de rău propriul stat.

Despre instituţiile Guvernului

Orice instituţie publică trebuie continuu să se adapteze, să se schimbe. E acolo pentru a face bine societăţii, nu a face rău. Aud, primesc semnale, cel mai des de la mass media (n.r – privind eficacitatea instituţiilor). Unde mă despart şi unde cred că trebuie schimbat totul. Traian Băsescu nu a avut niciodată o bună intenţie (…) Pentru Băsescu instituţiile statului au fost tratate din prisma îmi ajută mie sau nu.

Despre domeniul justiţiei

Justiţia trebuie să arate că e egală pentru toţi. Justiţia trebuie să ţină cont de nişte realităţi sociale (…) Îmi spunea ministrul Agriculturii că sunt vreo 500 de agricultori care sunt luaţi pentru a da declaraţii pentru diferite motive. Cred că rolul justiţiei este acela de a-i proteja pe oameni de cei răi, nu de a-i speria, de a-i înfricoşa. cred că România are nevoie şi poate să aibă o asemenea justiţie.

România nu are nevoie doar de justiţie. Are nevoie de locuri de muncă, are nevoie de multe.

Dosarul „Referendum“ este un dosar politic. O susţin în continuare, oricât m-ar critica în continuare jurnaliştii domnului Băsescu. Vreau o justiţie care să facă dreptate,să fie eficientă.

Despre Monica Macovei

Gardianul spune că e la fel ca omul care e în închisoare. Toţi (n.r.- oamenii lui Traian Băsescu) au pretins că sunt Mandela, ei fiind Monica Macovei. Ei au crezut că prin forţă şi intimidare vor putea să împiedice vocile USL.

Despre candidaţii la alegerile prezidenţiale

Eu cred că în acest moment, aşa cum se arată, există un candidat de centru-dreapta: acela e Călin Popescu Tăriceanu. Eu sunt candidatul stângii. Ceilalţi sunt creaţii ale lui Traian Băsescu. El are o problemă: e greu să-i unească pe toţi (…) Băsescu a zis că îl votează pe Iohannis, dar a semnat pentru Diaconescu.

Sincer, nu ştiu ce au vorbit la acea întâlnire (n.r. - Iohannis şi Băsescu). Cred că Iohannis este pentru Traian Băsescu un personaj extrem de facil pentru a fi folosit în următorii ani. Iohannis va fi un bun executant al politicilor.

Eu şi Tăriceanu suntem cei care vrem să schimbăm regimul Băsescu, ceilalţi vor să-l păstreze. Eu pe partea de centru stânga, el pe partea de centru-dreapta.

Despre rolul religiei în viaţa politică

Am spus foarte clar, dincolo de faptul că sunt ortodox că absolut toate celelalte culte trebuie să primească acelaşi tratament (…) Voi merge la slujbe ale neoprotestanţilor. Săptămâna viitoare sunt invitat la o slujbă greco-catolică.

Cred că trăim într-o societate în care deja problema valorilor este cea mai mare problemă. Credinţa este fundamentală pentru că oferă nişte valori: să nu minţi, să nu furi, să-ţi ajuţi aproapele. Biserica şi credinţa, au promovat nişte valori universal valabile.

Mi s-a părut ciudat că am fost acuzat pe această temă tocmai de cei care au format Alianţa Creştin Liberală. Adică, dacă sunt musulman nu pot să votez ACL?

Despre libertatea presei şi confiscarea sediului Antena 3

Am văzut confiscarea unor sedii şi am reacţionat, aşa cum aş reacţiona şi pentru altcineva. Antena 3 nu poate fi închis , nu poate fi mutat cu forţa. Cel puţin cât sunt eu prim-ministru, nu trebuie să vă mutaţi nicăieri. În spaţii ale statului român stau şi B1Tv şi România TV, a stat şi Realitatea TV.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...