Victor Ponta, întâlnire suspectă cu inventatorii fracturării hidraulice/Tot cu şefii Halliburton se va întâlni şi în SUA

Victor Ponta, întâlnire suspectă cu inventatorii fracturării hidraulice/Tot cu şefii Halliburton se va întâlni şi în SUA

Cum ar fi trebuit scrisă, pe bune, această ştire

Reprezentanţii Halliburton, compania americană care a patentat tehnologia şi echipamentele privind exploatarea hidrocarburilor prin tehnica fracturării hidrulice, s-au întâlnit, la ceas de seară, cu premierul României, Victor Ponta. Halliburton Energy Services l-a avut ca Chairman și Chief Executive Officer pe fostul vicepreşedinte american Dick Cheney. Compania a fost cea care i-a sponsorizat partea cea mai consistentă a campaniei electorale. Ca semn de recunoştinţă,  Dick Cheney, imediat după alegerea sa în funcţie,  a promovat eliminarea unui singur articol din cea mai restrictivă lege americană, Legea Mediului. Eliminarea acestui articol a permis ca activităţile de prospectare şi exploatare cu tehnologia fracturării hidraulice să înceapă în Statele Unite. 

"Ne dorim ca România să devină pentru companiile americane din industria petrolului un punct de operaţiuni regional pentru Europa de Sud Est şi vecinătatea Estică. Compania Halliburton este binevenită în România şi am aprecia ca aceasta să îşi diversifice activităţile aici, în industria petrolului şi a gazelor", a spus Ponta în cadrul întâlnirii. Această declaraţie vine cu doar două săptămâni înainte ca Ponta să se întâlnească, în SUA, cu mahării de la Hlliburton.

 Ştirea oficială

Compania Halliburton urmăreşte două domenii cu potenţial în România, sporirea producţiei din câmpurile petroliere mature şi dezvoltarea de proiecte de mare adâncime în Marea Neagră, i-a comunicat preşedintele pentru Emisfera Estică al grupului energetic american, Joe Rainey, premierului Ponta.

Potrivit unui comunicat al Executivului remis duminică MEDIAFAX, prim-ministrul Victor Ponta s-a întâlnit, joi, la Palatul Victoria, cu preşedintele pentru Emisfera Estică al companiei Halliburton, Joe Rainey.

Preşedintele Rainey şi-a exprimat cu acest prilej interesul pentru cunoaşterea evoluţiilor din sectorul energetic din România şi a prezentat noile investiţii ale Halliburton în România.

"Halliburton se focalizează pe două domenii cu un mare potenţial de creştere în România, sporirea producţiei din câmpurile petroliere mature şi dezvoltarea de proiecte de mare adâncime în Marea Neagră", se arată în comunicatul Guvernului.

Reprezentanţii Halliburton s-au interesat totodată despre perspectivele diverselor ramuri ale industriei de petrol şi gaze, în timp ce premierul Ponta a solicitat implicarea expertizei locale din România în viitoarele operaţiuni ce vor fi dezvoltate de companie.

Premierul a încurajat conducerea companiei, cu sediul atât în Statele Unite ale Americii, cât şi în Emiratele Arabe Unite, să dezvolte investiţii în România, luând în considerare posibilele oportunităţi în producţia de petrol din câmpurile mature şi în operaţiunile din zona românească a Mării Negre.

"Ne dorim ca România să devină pentru companiile americane din industria petrolului un punct de operaţiuni regional pentru Europa de Sud Est şi vecinătatea Estică. Compania Halliburton este binevenită în România şi am aprecia ca aceasta să îşi diversifice activităţile aici, în industria petrolului şi a gazelor", a spus Ponta în cadrul întâlnirii.

Halliburton Energy Services Romania SRL a furnizat deja servicii şi echipamente, în schimbul a 9,76 milioane dolari (fără TVA), pentru un program de forare în Marea Neagră derulat de ExxonMobil Exploration and Production, subsidiară a ExxonMobil, şi OMV Petrom. Acestea din urmă vor investi, timp de patru ani, circa 68 milioane de dolari (fără TVA) pentru forări în Marea Neagră.

Halliburton este unul din cei mai mari furnizori globali de produse şi servicii din industria de petrol şi gaze, având peste 80.000 de angajaţi în circa 80 de ţări.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /