Victor Ponta recunoaște că Penalii din PSD îl trimit la Cotroceni!
Victor Ponta recunoaște că Penalii din PSD îl trimit la Cotroceni!

La conferința de presă ținută la Tulcea, după întîlnirea cu baronii locali, Victor Ponta a anunțat că nu va participa la confruntările dinaintea primului tur al prezidențialelor.
Dacă așa se va întîmpla, va fi vorba de o premieră postdecembristă.
Nici Ion Iliescu, în campania pentru scrutinul din 20 mai 1990, cînd victoria îi era sigură, singurul lucru despre care mai existau dileme fiind scorul, n-a refuzat să participe la dezbaterile de dinaintea primului tur.
Asta deoarece prezența unui candidat la confruntările dinaintea scrutinului, indiferent de scorul profețit se sondaje, e o chestiune de respect față de alegători, față de români în general.

Confruntările dinaintea primului tur nu sunt un soi de întrecere cu mașinuțele, așa cum crede golănașul Victor Ponta, ci o succesiune de dezbateri vii, controversate, asupra marilor probleme ale României.
De ce evită însă Victor Ponta confruntările dinainte primului tur?
Ne dă un răspuns chiar el, Victor Ponta:
„Repet ceea ce am spus: PSD, PC, UNPR mă vor sprijini cu 40% din voturi. Restul, dacă le primesc sau nu, depinde de mine şi nu pot să le reproşez lor, dacă cumva nu voi reuşi acest lucru.”

Așadar, în înțelegerea lui Victor Ponta nu el, Candidatul, aduce voturi, ci mașinăria baronilor locali.
Dacă el, Candidatul, crede că va obține prin el însuși doar 10% din voturile necesare victoriei, îmi permit să observ  următoarele:

De ce a  fost desemnat candidat Victor Ponta și nu altcineva, Mircea Geoană, de exemplu? Potrivit lui Victor Ponta mașinăria de partid a PSD asigură oricărui candidat 40%. Și dacă acest candidat ar fi mînerul de tras apa la wc.  Alegătorii PSD-iști, mînați  la  urne de baronii locali, i-ar asigura mînerului  40% din voturi. Mai  ales că mulți dintre ei habar n-au că se trage apa după;
Victor Ponta recunoaște astfel că depinde crucial de baronii locali.
Fără să vrea, el declară că-l trimit la Cotroceni baronii locali, cei mai mulți, Penali din 1990 pînă azi. Dacă e așa, ce le dă el în schimb baronilor locali?
Legea grațierii? Scoaterea din joc a DNA prin comasarea cu Parchetul General? Legi prin care să poată fura cu patalama la mînă?

Ion Cristoiu

http://www.cristoiublog.ro/

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Beatrice Mahler, primul medic care recunoaște oficial adevărul: Sunt 20.000 de cazuri pe zi, de 4 ori ma…

2 VIDEO Scursura TV / Dana Budeanu mai avea puțin și-l masturba live pe Ciutacu, de „indignare”

3 VIDEO Cum începi tu, Orbane, să-ți arăți adevăratul caracter de șobolan... / Paula Herlo de la ProTV l-a dat în …

4 Târfe și cocaină în Justiție? Există o listă cu procurori care se droghează?

5 Corectă întrebare pune Liviu Avram după scandalul regizat de directorul PSD de la Foișor