Victor Ponta, un EROU al luptei ANTICORUPŢIE

Victor Ponta, un EROU al luptei ANTICORUPŢIE

24.10.2007, 00:00 Moartea generalului Constantin Silinescu

INGROPATE. Odata cu el, multe secrete postrevolutionare intra in mormânt Cateva anunturi discrete la rubrica "Decese" a unor gazete au prezentat, ieri, moartea, la spitalul Fundeni, unuia dintre cei mai cunoscuti spioni romani ai ultimelor decenii, generalul SIE Constantin Silinescu, a carui inmormantare va avea loc azi. Silinescu a fost agent de spionaj pentru regimul comunist, avand misiuni externe timp de 14 ani, din 1974 pana in 1988. Silinescu a indeplinit misiuni in Marea Britanie (intre 1974 si 1978), in Cehoslovacia (intre 1979 si 1984), iar intre 1984 si 1988 a avut misiuni mai scurte in U.R.S.S., Mongolia, Bulgaria, China, Iugoslavia, Ungaria si Statele Unite. Silinescu a lucrat apoi in conducerea Centrala de Informatii Externe (CIE), ca loctiitor si sef de directie, sub coordonarea generalului Aristotel Stamatoiu, seful spionajului romanesc pana in 1990. In 1991 a fost numit adjunct al directorului SIE, functie pe care si-a pastrat-o si dupa ce la sefia SIE a fost numit Ioan Talpes. De pomina a ramas faptul ca Silinescu a strans relatia cu Talpes dupa ce fiica sa s-a maritat cu fiul acestuia, pentru ca, mai apoi, divortul copiilor sa-i aduca in prag de razboi pe cei doi generali. Cel care a avut de pierdut a fost Silinescu, trecut in rezerva in 1997 la doar 50 de ani, dar recuperat ulterior de Nastase. Impreuna cu Ristea Priboi, Silinescu a devenit om de incredere al fostului premier, ceea ce a dus la o adevarata dusmanie intre Nastase si Talpes, nestinsa pana in ziua de azi. (B.T.I.)

Acest scurt anunţ are o mare legătură cu ceea ce vă vom spune în continuare. Cu amendamentul că Silinescu şi Talpeş s-au urât de moarte, forţându-şi, într-un final, odraslele să divorţeze. Dar acesta este doar un amănunt de culoare. 

Victor Ponta a fost recrutat de generalul Constantin Silinescu

Da, vă putem spune astăzi că Victor Ponta a fost recrutat de generalul Constantin Silinescu. Cel despre care se spune că a fost mentorul lui Adrian Năstase. De unde şi apetenţa pentru China atât a lui Năstase cât şi a lui Ponta. Dar şi preluarea de către Adrian Năstase a destinului public al tânărului Ponta.

Dealtfel noi am avut această bănuială încă de la dezvăluirea în spaţiul public a faptului că Ponta ar fi putut fi agent acoperit. În data de 7 septembrie ac. noi am publicat un articol despre cum şi-a vândut Ponta un apartament în 2008. Unul din cumpărători era chiar nepoata generalului Silinescu. Moştenitoarea unei părţi consistente din averea acestuia. După cum rezultă de AICI şi de AICI.  În acest document, la pagina 12 se poate vedea cum Silinescu Oana-Monica, cea care a cumpărat de la Victor Ponta, cu 200.000 de euro, apartamentul, devine unic acţionar al SIL Priority SRL, moştenind acţiunile de la mama şi mătuşa sa, adică sora şi fosta soţie a generalului Silinescu.

 Ceea ce vrem să vă mai spunem este că, deşi nu ne face nicio plăcere să o recunoaştem, Turcescu a avut şi are toate elementele dosarului de ofiţer acoperit ale lui Victor Ponta. Şi rămânem la părerea că el a fost şantajat pentru a i se închide gura. Asta şi pentru că lăcomia sa proverbială i-o fi jucat din nou feste. Şi le-a dat celor interesaţi de blocarea apariţiei dosarului un prilej nesperat de a acţiona. Nu vă spunem poveşti. Chiar dacă, atunci când vine vorba de jocurile serviciilor secrete, aşa pare, de cele mai multe ori. Povestea FRANCEZĂ a lui Victor Ponta. Scrisă de Turcescu. Tot el a mai scris şi despre originea numelui Ponta şi rădăcinile militare ale familiei tatălui lui Victor Viorel. În ambele cazuri, Turcescu s-a oprit la poarta amănuntelor esenţiale. Adică n-a pus punctul pe i. 

Însă noi, care nu avem nici un fel de reţineri în a duce lucrurile până la capăt o să vă spunem şi celelelte amănunte.

După cum urmează. Toată lumea, inclusiv Turcescu, care a scris despre aventura franceză a lui Ponta a plecat de la cuibuleţul de influenţă francofonă de la lângă liceul Neculce reprezentat de postul Radio Nova. Care a început să funcţioneze în chiar primele zile de libertate ale României. Pe 25 decembrie ’89, chiar in ziua in care Ceausescu era impuscat, a inceput emisia primului post de radio independent din Romania. O anume Fadia Dimerdji, DJ la radio Nova Paris, a adus un set de “scule” si asa a pornit emisia unui radio care avea sa emita initial de la Casa Scriitorilor, in banda vest a FM-ului. Programul radioului, in adevaratul sens al cuvantului, a inceput sub numele de Nova 22 abia din februarie 1990 pe frecventa 92.7 Mhz. Tot cam pe atunci, studioul Nova FM s-a fixat pentru o perioada in cladirea Primariei Sectorului 1, aflata gard in gard cu liceul “Ion Neculce”. Ceea ce nu spune nimeni este faptul că acest post de radio este o activitate publică din cadrul celui mai temut serviciu secret francez, Direcţia Generală a Securităţii Externe (DGSE). Nu întâmplător, la cârma acestui post de radio, din partea română, a stat, timp de 2 ani de zile, arhitectul Virgil Ruta. Şi, iarăşi nu întâmplător, în 1992, când nou-înfiinţatul CNA a acordat primele licenţe de emisie, Radio Nova, deşi avea toate echipamentele şi experienţa necesare, şi-a încetat emisia. Virgil Ruta dând de înţeles că sunt decizii care îl depăşesc. Mai pe şleau, serviciile noastre au blocat un serviciu străin care începuse să-şi creeze o reţea în România.

Pe această filieră a ajuns Viorel al nostru în Franţa. Numele lui figurând pe o listă care s-a aflat pe biroul lui Silinescu. Recrutarea sa a fost operată la întoarcerea în ţară. Cu zâmbetul pe buze. Pentru că i s-a oferit o şansă în viaţă. Dar şi acoperirea de procuror. Ulterior.

Putem face chiar afirmaţia că Victor Viorel Ponta continuă să fie activ şi să îşi servească ţara. Iar noi, ca cetăţeni, îi suntem recunoscători pentru implicarea sa activă în devoalarea unor dosare de corupţie. Care implică personaje politice din toate partidele. Iar unul, care va produce un adevărat cutremur, abia s-a declanşat.

Iată de ce Ponta, deşi a apărut ca fiind implicat în nenumărate dosare de corupţie pe parcursul efectuarii actelor, a dispărut mereu din rechizitoriile trimise în instanţă.

Puţini dintre cititorii noştri îşi mai aduc probabil aminte că noi, aici la Comisarul.ro, am spus că Ponta nu va candida. Noi şi acum suntem miraţi că a făcut-o. Poate că alţii nu. Însă nu am crezut nicio clipă că el va câştiga aceste alegeri. 

Altă nedumerire a noastră este dacă odată terminată tevatura legată de alegeri MISIUNEA lui s-a terminat.

Cine înţelege cheia în care este scris acest articol, bine. Cine nu, nu.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

5 VIDEO București 2024...