VIDEO Cartianu, despre cum se ascute lupta între PDL şi PMP: „Ca să-l baţi pe Ponta, trebuie să strângi toată dreapta, inclusiv PNL“

VIDEO Cartianu, despre cum se ascute lupta între PDL şi PMP: „Ca să-l baţi pe Ponta, trebuie să strângi toată dreapta, inclusiv PNL“

Principalele declaraţii din timpul emisiunii:

„România are muniţie pentru opt ore de război“ - declaraţia Noricăi Nicolai, europarlamentar

Te încurci în cifre. În mod cert nu este aşa ceva. Mă gândesc că opt ore este ziua de muncă. Nu ştiu de unde are informaţiile astea. Este o prostie fără margini. Au fost cheltuiţi bani publici degeaba. Au tocat banii europenilor şi a României de pomană. Chiar dacă este aşa, un politician nu face o asemenea declaraţie. În mod normal dispari când faci o declaraţie ca asta.

Liberalii nu vor da ei preşedintele Comisiei Europene. Comisarul nu va fi de la PNL. Norica Nicolai ar candida pentru comisar al războiului. Islanda nu are Armată, nu cheltuiec bani pe aşa ceva. Americanii asigură securitatea Islandei. A ataca Islanda înseamnă a ataca America. Rusia nu cred că ar avea curaj să tace ţările baltice pentru că sunt în NATO. Nu au ce ne oferi oamenii ăştia. Unii sunt de 24 de ani în politică. Au mereu funcţii, funcţii. Şi-au bgat şi neamurile. Nu salvează ea Transnistria, nici măcar România.

Noi mizăm pe marile cancelarii. Noi ştim că mai mult succes va avea Angela Merkel decât noi. Miza în Transnistria este o miză importantă pentru UE. Pentru noi, Transnistria este un apendice, nu ar fi o catastrofă ă nu luăm Transnistria. Pentru Europa nu va fi de margine pentru că se imaginează şi cu Ucraina. UE luptă extraordinar şi negociază la sânge pentru cele două zone ocupate de Rusia în Georgia. Este una din cele mai iraţionale declaraţii politice după 1989.

Este nefast pentru România să ai mulţi europarlamentari PSD. Din punct de vedere politic, mi-ar plăcea să candideze să vedem pentur cine face Antena 3 campanie. O să facă pentru Diaconu sau pentru USD?

Despre PMP şi PDL

Eu înţeleg de ce are meciul ăsta, dar este fără logică morală. Cred că zgomoteca asta făcută de Mişcarea Populară are rostul de a monopoliza voturile de pe dreapta. Să nu se mai audă că există Forţa Civică, PNŢCD, Noua Republica a lui Mihail Neamţu. De partea PMP, od eclaraţie iresponsabilă a făcut-o Elena Băsescu când a atacat-o pe Monica Macovei. Era Joseph Daul, liderul PPE. Ţin minte că la puciul din 2012, Daul a refuzat o întâlnire cu Ponta. Sunt două semnale.

Este o luptă fraticidă între PDL şi PMP. Acest Joseph Daul era la lansarea candidaţilor PDL care strigau laşii de la PDL. Locul doi pe listă este Siegried Mureşan, care lucrează la PPE şi lucrează indirect sau direct pentru PDL. Asta ţine doar două luni de zile. Anca Boagiu, scrie pe ea Băsescu. Dcaă nici Monica Macovei nu este băsistă, atunci cine? Blaga i-a făcut campanie. Electoratul PDL etse 90% băsist.

Traian Băsescu are un nucleu puternic şi dur care nu-l părăseşte. Băsescu este undeva la 24% la încredere. La intenţie la vot, pe el l-ar vota mai mulţi decât ar vota PMP şi PDL la un loc. Nu va fi Predoiu candidat la preşedinţie. Pe nicio proiecţie Cătălin Predoiu nu va fi bine plasat. Părerea mea este că Iohannis îşi va da demisia din PNL şi va candida independent dacă nu va ajunge la cârma PNL.

Dezamăgiri vom avea oricum. Sunt diverse trepte ale dezamăgirii. Prefer dezamăgiri mai mici, partide care ne dezamăgesc, dar care fac şi ceva. Tot timpul noi trebuie să ne găsim un mobil de a vota. Dincolo de fragmentare, electoratul de dreapta este foarte pretenţios. Electoratuld e stânga, pomenagiu, nu este pretenţios. Nu are o problemă că alesul lui este corupt, că este ticălos. De aici vine dezechilibrul ăsta. Electoratul de dreapta a văzut cât de mare este dracul în partea cealaltă şi să dea o palmă prin Iohannis.

Despre refacerea USL

Traian Băsescu nu are candidat. Bătălia pentru europarlamentare nu trebuie să-i erodeze pe prezidenţiabili. În toiul verii sau la începutul toameni îşi vor lansa candidaţii. Victor Ponta va candida în mod sigur. Joacă bine cartea aceasta cu refacerea USL. Chiar dacă USL nu mai există, e spun că liberalii sunt cu ei. Le este vândut votanţilor PNL acest lucru cu mare succes.

Era greu să îi explice lui Antonescu şi electoratului că noi vom avea candidat. PSD vrea şi Preşedinţie şi premier, şi asta va avea dacă dreapta nu se uneşte. Victor Ponta este un motiv de coagulare a dreptei. Ca să-l baţi pe Ponta, trebuie să strângi toată dreapta, inclusiv cu PNL.


În weekend, PDL şi-a lansat candidaţii pentru alegerile europarlamentare cu muzică, dans şi în prezenţa liderului popularilor europeni. La această manifestare, Vasile Blaga a aruncat săgeţi „otrăvitoare“ către „trădătorii“ care au părăsit partidul.

Acest „ac“ la adresa foştilor colegi care au plecat în PMP, deschide o campanie războinică între cele două partide.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”